centrulnatura.ro Beneficii impresionante pentru sănătate. Cum consumăm avocado

  • Pentru vegetarieni, maioneza de avocado o înlocuiește cu brio pe cea din ou, şi poate îmbogăţi aproape orice fel principal de mâncare.
  • Pe lângă consumul în diete şi terapii naturiste, avocado este întrebuinţat într-o gamă largă din domeniul frumuseţii şi al industriei cosmetice. 
Numele fructului este derivat din două cuvinte azteci, „ahuacatl”(avocado) şi „molli”(sos). Arborele care îl produce este originar din Mexic şi Guatemala (America Centrala), iar cel mai cunoscut tip de avocado este Hass avocado, denumit „para-aligator“, ceea ce spune totul despre cum arată: are conturul unei pere, iar coaja sa verde închisă, neregulată, seamană cu pielea unui aligator.
 
Vești bune pentru părinți, din moment ce cei mici sigur vor fi cuceriţi să afle că pot mânca şi ei uncrocodil în miniatura.

Arborele de avocado poate ajunge până la 35 de metri înălţime, cu un diametru de 50 de cm al trunchiului, iar sezonul său ţine din ianuarie până în iulie. Fructele pot avea între 7 şi 20 de cm lungime. Proaspete, fructele sunt de un gablen deschis în interior şi au un miros plăcut, iar gustul lor este similar cu cel al migdalelor. Un avocado rezistă necules până la 4 luni după ce s-a copt şi va fi încă gustos. Dacă este recoltat, acesta se va altera în numai câteva zile.
 
Beneficiile consumului de avocado pentru sănătate sunt impresionante. Spre deosebire de majoritatea fructelor, avocado nu conține în principal carbohidrați, ci grăsimi sănătoase cu multinutrienți, dintre care cei mai importanţi sunt (100 g fruct):
  • Vitamina K: 26% din necesarul zilnic
  • Acidul folic: 20% din necesarul zilnic;
  • Vitamina C: 17% din necesarul zilnic;
  • Potasiu*: 14% din necesarul zilnic;
  • Vitamina B5: 14% din necesarul zilnic;
  • Vitamina B6: 13% din necesarul zilnic;
  • Vitamina E: 10% din necesarul zilnic;
  • mai mult potasiu decât bananele 
De asemenea, avocado este plin de acizi graşi nesaturaţi, benefici pentru inimă, fiind şi cel mai gras aliment de origine vegetală. Conţine, în principal, acid oleic, component de bază al uleiului de măsline. Astfel, consumul de avocado scade nivelul de colesterol şi trigliceride, iar studiile pot confirma rezultatele semnificative. Pentru că este bogat în fibre, a devenit indispensabil în diete, sub formă de substituent.

Tot grăsimile sănătoase din avocado ajută și la absorbţia nutrienţilor din alte alimente vegetale precum salatele. De exemplu, avocado adăugat în salată crește până la de 15 ori absorbţia substanţelor antioxidante oleosolubile, care devin astfel mai ușor de asimilat în prezenţa fructului-minune, în sine un furnizator de antioxidanţi puternici. Aceştia se pare că protejează în special sănătatea ochilor.

 
Cum consumăm avocado?
 
Deşi cea mai cunoscută formă în care avocado este consumat integral este renumita guacamole,o pasta verde al cărei ingredient principal este avocado, fructul poate fi asortat şi în salatele cu ton sau fructe de mare.
 
Pentru vegetarieni, maioneza de avocado o înlocuiește cu brio pe cea din ou, şi poate îmbogăţi aproape orice fel principal de mâncare.


Pe lângă consumul în diete şi terapii naturiste, avocado este întrebuinţat într-o gamă largă din domeniul frumuseţii şi al industriei cosmetice. În primul caz, sub formă de măşti naturale pentru faţă şi păr, iar în cel de-al doilea, uleiul de avocado stă la baza unor produse de îngrijire, prezentând un puternic efect de hidratare şi regenerare.

În concluzie, dacă începem să consumăm şi să întrebuinţăm avocado în mod consecvent, avem să dobândim de pe urma acestuia sănătate si frumuseţe.
  
Sursa text: www.centrulnatura.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 2049

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2063

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1623

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1549

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1457

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1730

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1920

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 2011

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2314

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2186

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1830

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1961

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2769

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2158

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2466