Centrul natura

centrulnatura.ro Copil sau adult?

Bine v-am regăsit pe toți, dragii mei însoțitori de zbor, în noul an 2018!
Sper că ați trecut cu bine prin portalul dintre ani, ghidat de la bun început de Super-luna plină din noaptea de 1 spre 2 ianuarie.
Am admirat uriașa lună în fiecare noapte, și de Revelion, și de 1 și 2 ianuarie, pentru că Natura a fost generoasă cu noi și ne-a oferit un cer senin (sau măcat a îndepărtat temporar norii) și ne-a permis să ne scăldăm în razele Zeiței Bendis (zeița lunii, la vechii daci).
Iar pe 1 ianuarie am primit soarele cald și generos de prima zi a anului, ca emisar de Bun Venit într-un an ce-și dezvoluie chiar de la început esența: LUMINA.
2018 va fi un an cu MULTĂ LUMINĂ, va fi un an în care VOM VEDEA mult mai bine tot ce este de văzut: și lucrurile minunate din lumea miraculoasă în care trăim, dar și mizeriile îngrozitoare în care ne-am înecat planeta și corpurile.
TOTUL VA FI LUMINAT LA MAXIM.
Nu ne vom mai putea preface că nu există, pentru că vom vedea cu toții și bunele și relele Creației noastre.
Una dintre primele Revelații personale care mi-au sosit în aceste zile relaxate și luminoase din anul 2018 a fost legată de comportamentul în fața dificultăților / provocărilor.
Am realizat că întotdeauna mi-au stat la dispoziție două modalități de comportament:
– una infantilă (copilărească)
– și una adultă.
Modalitatea infantilă de comportament este cea care vine ”automat”, însoțind energia lui ”vreau” – ce mă acompaniază de când am sosit pe pământ, în corp fizic.
Dorințele mele, însoțite de muzica lui ”vreau, vreau, vreau” mă împing să caut, să acționez, să reacționez și să am multe așteptări.
Vreau mai mult.
Vreau mai multe.
Și vreau totul într-un anumit fel.
Nu doar că vreau o haină, dar vreau o anumită croială, o anumită textură și o anumită culoare.
Și dacă nu obțin ceea ce vreau, reacționez în două moduri:
1) fie mă înfurii (de fapt, mă irit, mă enervez, mă frustrez și mă înfurii, cam în această ordine) și atunci pot să țip, să urlu sau să fac o criză de isterie (inclusiv cu reacții fizice: trântesc ușile, dau un șut la obiecte, dau cu pumnul în masă sau arunc obiecte)
2) fie mă supăr (mă întristez, devin tăcută și deprimată) și atunci mă apuc să jeluiesc, să plâng și să mă plâng ”bietul de mine, nu obțin ceea ce doresc”.
Corespondând cu foarte multe persoane în perioada Sărbătorilor de iarnă, am putut observa mai clar cele două modalități de comportament la majoritatea oamenilor (pentru că oglinzile exterioare îmi arată cel mai bine ce am și eu, la interior):
– fie crize de furie, de iritare, nemulțumire și chiar de revoltă  – atunci când așteptările oamenilor nu au fost împlinite (”am luat pastilele – de ce nu mă simt mai bine?” – ”am respectat dieta – de ce n-a dispărut durerea?”)
– fie tristețe, melancolie, depresie și jeluire continuă  (”sigur fac ceva greșit, este ceva în neregulă cu mine, sunt condamnat, sunt mai bătut de soartă decât alții etc”)
Luna plină a intensificat la maxim trăirile emoționale și aducând foarte multă lumină, le-a făcut vizibile și clare.
Așa încât, am văzut cum acest tip de comportament infantil, bazat pe AȘTEPTĂRI și JUDECATĂ (mai ales judecată de sine, dar și judecata/  critica celorlalți) este predominant în civilizația prezentă.
Am simțit și cum alimentația a susținut și intensificat aceste două categorii de comportamente:
– consumul de produse de carne de porc, dar și de pește / carne în general, cuplat cu uleiuri și grăsimi (friptura, sarmalele, prepatele tip mezeluri, piftia, icrele etc) – a intensificat vibrația AGRESIVITĂȚII (furia, frustrarea, nervozitatea, iritabilitatea). Știm că aceste alimente au „lovit” puternic în ficat (sediul emoțiilor precum furia, frustarea, nervozitatea, asertivitatea, curajul).
– consumul de lactate, patiserie (făinoase) și dulciuri (pâine, colaci, prăjituri, plăcintă cu brânză, cozonaci, torturi, înghețată etc) a indus starea de somnolență, lenevie, lipsă de energie, epuizare, nevoie de plâns, nevoie de jeluire și mai ales UITARE (am uitat complet starea de bine, indusă de fructe și sucuri).
Zahărul afectează memoria și declanșează confuzie mentală și lipsă de focalizare.
Iar făina de grâu și pâinea, în special, afectează gândirea, ”prostesc” (vorba poporului român”) adică împiedică legarea rațională a gândurilor.
Nu mai vorbesc despre încărcarea sistemului limfatic, afectarea rinichilor, pancreasului și intestinelor, pentru că deja am scris prea multe despre ele, în tot anul 2017.
După mesele îmbelșugate de Sărbători, oamenii au intrat automat în modalitatea infantilă de comportament, în care DORINȚELE și AȘTEPTĂRILE sunt inițiate din creierul limbic, reptilian.
Partea animalică din fiecare dintre noi devine mai puternică și copleșește partea umană, rațională.
Așa încât, continuarea consumului exagerat de alimente și a celorlalte comportamente compensatoare (cumpărături de obiecte, că tot sunt la reducere după Sărbători, uitatul îndelungat pe mediile sociale, la filme sau statul în întruniri sociale ”vorbite”) este aproape natural, în primele zile ale lunii ianuarie.
Comportamentul tip reactiv, infantil (de furie sau depresie) îi face pe copii și pe oameni să piardă continuu energie:
– în relațiile dintre ei (pentru că au AȘTEPTĂRI de la cei din jur și reacționează când așteptările lor nu sunt împlinite)
– în viața personală (pentru că au AȘTEPTĂRI de la ei înșiși – se judecă continuu și se poartă rău cu propriul corp și cu ei înșiși)
– în viața profesională (pentru că au AȘTEPTĂRI de la social și de la ceea ce fac zilnic, judecă și se judecă continuu)
– în orice moment și activitate a zilei (pentru că își fac programe și planuri și dacă acestea nu se împlinesc, o iau personal și reacționează emoțional).
Adică să nu mai facem planuri, programări, să nu mai avem așteptări? mă veți întreba.
Nu neapărat, vă răspund.
Puteți să faceți CE DORIȚI.
Important este CUM REACȚIONAȚI când lucrurile NU se întâmplă așa cum vă așteptați, programați, plănuiți.
Tot acum, în primele zile ale anului 2018 – LUMINA intensă m-a făcut să realizez că POT SĂ ALEG și o a doua modalitate de comportament, mult mai ADULTĂ și mai responsabilă.
Indiferent de provocarea cu care mă confrunt – că este legată de alimentație, de sănătate, de relațiile mele, de profesie sau de orice altceva din viața mea, pot să răspund la ea DIFERIT.
Dacă îmi privesc viața și privesc totul prin ochelarii NEVOILOR (și nu prin cei ai DORINȚELOR tip ”vreau vreau”), pot alege să am o reacție interioară de RECUNOȘTINȚĂ atunci când:
1) ÎMI DEFINESC NEVOILE
2) NEVOILE ÎMI SUNT ÎMPLINITE
Am stat foarte mult să mă gândesc, în ultimii ani, CE ANUME AM NEVOIE PENTRU A FI FERICITĂ.
În prima grupă de nevoi am trecut pe cele esențiale pentru supraviețuire (nevoia să respir, să am energie, să mă mișc și să dorm, să mă odihnesc și nevoia de protecție / adăpost).
Și după o jumătate de secol de trăire pe Pământ, am constatat cât de ușor sunt împlinite aceste nevoi și de CÂT DE PUȚIN AMnevoie, pentru a rămâne în viață, sănătoasă și întreagă.
Apoi, am trecut la o a doua grupă de ”nevoi”, care s-a tot schimbat, pe măsură ce am definit-o și redefinit-o.
După ce toate ”nevoile de supraviețuire mi-au fost împlinite (respir, mă mișc, am energie, sunt sănătoasă, am hrană, am haine, am adăpost), CE ANUME MĂ FACE SĂ MĂ SIMT FERICITĂ?
CE ANUME MĂ FACE SĂ MĂ SIMT VIE?
Ce NEVOI reale am pentru a mă motiva interior?
Lucruri? Obiecte? Activități? Relații? Recunoaștere? Putere? Faimă? Serviciu?
Foarte multe dintre cele de mai sus, odată dobândite, NU au adus senzația de satisfacție, împlinire și fericire căutată.
În prezent, definiția actuală a stării mele de bine cuprinde noțiunile de PACE, LINIȘTE, ECHILIBRU INTERIOR, ARMONIE, TRĂIRE ÎN PREZENT ȘI ÎN CORPUL FIZIC, CONECTARE la totalitatea mea, ca ființă și CONECTARE la totalitatea lumii în care mă aflu (Divinul din interior și din exteriorul meu).
Cu alte cuvinte, NEVOIA MEA ACTUALĂ pentru a fi bine este legată de A TRĂI AUTENTIC fiind EU ÎNSĂMI – așa cum m-am descoperit și mă descopăr încontinuu, de câțiva ani buni de zile.
Când mă confrunt cu o provocare, când apar ceva probleme la orice nivel al vieții mele, prima reacția pe care o pot alege este:
SUNT RECUNOSCĂTOARE CĂ AM O NOUĂ OPORTUNITATE SĂ AFLU / EXERSEZ sau SĂ CONFIRM cât mai mult din mine însămi.
Fiecare dificultate / provocare sau greutate apărută în fluxul energiei, de-a lungul zilei, îmi poate aduce lecții prețioase: despre lume, despre mine, despre nivelul vibrației corpului meu.
Cineva s-a purtat urât cu mine?
Minunat! Înseamnă că o vibrație asemănătoare din interiorul meu a atras acel tip de comportament (și este o ocazie să mai descopăr ce alte ”mizerii” emoționale am de curățat și eliminat).
Sau poate să însemne că Universul mi-a dat o ocazie să-mi exersez răbdarea, centrarea în lumină și bunăvoința (pe care mă laud că le-am dobândit).
Sau pur și simplu, înseamnă că n-am ascultat / perceput semnele Universului care mi-au indicat că urmează o mică furtună și aș fi putut să ocolesc locul în care să mă întâlnesc cu cineva atât de prost dispus.
Oricare ar fi fost lecția SUNT DESCHISĂ și mai ales, prezentă, conștientă și RECUNOSCĂTOARE.
După ce trece ”mica furtună”, găsesc timp să evaluez ce s-a petrecut și integrez în baza mea de date energetică rezultatele.
Indiferent de rezultat, știu că Universul îmi va oferi ZECI de alte oportunități de exersare, de antrenament și de pregătire.
Așa încât – mulțumesc cu recunoștință pentru tot.
Și desigur, mă amuz la maxim de propriile prostii, șovăieli, repetiții și gafe!
La urma urmei, sunt cel mai bun comedian din viața mea!
Simțul umorului mă ajută să-mi păstrez centrarea și să nu uit JOCUL
Am cheltuit exgerat?
M-am prins în energia de lăcomie a lumii și iar am uitat de moderație și cumpătare?
Am petrecut prea multe ore la computer și m-am ridicat cu spatele înțepenit?
M-am zgâriat și mi-am rupt ciorapul din graba de a face prea multe treburi odată?
Am acordat prea mult timp și energiei celorlalți și am uitat de mine, am uitat să-mi fac exercițiile, să-mi împlinesc ritualurile zilei?
Toate sunt DOAR LECȚII / OPORTUNITĂȚI DE ANTRENAMENT.
Sunt recunoscătoare pentru tot ce aduce Universul în viața mea.
Când nu mai am așteptări – accept și apreciez ceea ce primesc.
Plâng, sau țip, ori reacționez pe moment (că sunt om!), apoi mă apucă râsul de prostiile mele și la final, integrez lecția cu RECUNOȘTINȚĂ și apreciere, pentru tot ce mi-a fost oferit.
Și cu prima ocazie în care mă confrunt cu o provocare ÎN MOD MATUR (apare o ispită / tentație și dintr-o stare de detașare și liniște spun: NU, MULȚUMESC! și chiar SIMT cu tot corpul că NU AM NEVOIE) mă simt liniștită, împăcată, mulțumită și satisfăcută.
Și mă simt fericită.
Sunt fericită când trăiesc fiind EU ÎNSĂMI, când sunt autentică.
Am primit de curând o definiție incredibilă a ABUNDENȚEI: SĂ POȚI CĂ OBȚII CE AI NEVOIE ATUNCI CÂND AI NEVOIE.
Aceasta este REALA ABUNDENȚĂ.
De aceea, accentul cel mai mare în 2018 îl voi pune, personal pe definirea și mai clară:
CE AM NEVOIE (REALMENTE) PENTRU A FI FERICITĂ?
Și vă invit pe toți, cei care mă însoțiți în zborul descoperirii de Sine, să vă puneți aceeași întrebare, iar și iar.
CE NEVOI AM PENTRU A FI EU ÎNSĂMI?
Lumina intensă a întregului an 2018 va aduce clarifică și revelații pentru oricine îndrăznește să-și pună întrebarea.
Vă mai dau câteva mici indicii, despre cum ați putea să știți realmente CE AVEȚI NEVOIE.
Ce anume vă trezește o stare de PASIUNE?
Ce vă trezește ENTUZIASMUL?
Ce vă face să fiți atât de vibranți, încât să uitați să mâncați, să uitați să vă odihniți și să nici nu simțiți când trece timpul?
Undeva în această zonă căutați și CE AVEȚI NEVOIE.
În zona pasiunii, entuziasmului și a vibrației vieții.
Acolo vă veți re-găsi pe voi înșivă.
Trecând de la reacțiile copilărești, infantile, către o vibrație a adultului și asumându-ne propria căutare interioară și găsirea propriilor răspunsuri (fiecare o poate face DOAR PENTRU EL ÎNSUȘI), ne putem re-descopri autenticitatea (acoperită de dresajul social și poluarea corpului fizic).
Să avem cu toții un an 2018 cât mai interesant, în care să continuăm jocul vindecării, trecând de la etapa copilăriei, la etapa adultului.
Suntem susținuți și ajutați de planeta noastră răbdătoare, minunata mamă Pământ și de toate astrele susținătoare ale vieții din jur.
Vă transmit armonie și iubire,
Din steaua inimii mele, către stelele inimilor voastre
 
Semnat:
Viața care sunt

http://www.centrulnatura.ro/copil-sau-adult/

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Copil de trei ani, căutat de poliţişti. Ce le-a spus mama băiatului oamenilor legii

17 Nov 2018 496

Accident rutier cu trei victime. Implicate un utilaj de deszăpezire și un automobil

16 Nov 2018 286

Judeţul Tulcea Tânăra împuşcată de iubit s-a stins din viaţă. A lăsat în urma un copil de patru ani

12 Nov 2018 1319

Pompierii au o misiune grea. Sunt în Cartierul CET din Constanţa. Ce nu aţi mai auzit până acum (galerie foto+video)

10 Nov 2018 5076

Interviu cu un „vultur“ (galerie foto)

10 Nov 2018 1224

Un copil a fost agresat sexual în toaleta unei biserici! Ce au decis ieri judecătorii din Constanţa

09 Nov 2018 770

Învățătoare acuzată că a agresat un copil de clasa I. Părinții au depus plângere la Parchet

08 Nov 2018 324

Un panou publicitar dintr-un mall din Constanţa s-a prăbuşit peste o mămică şi un copil. Cum s-a terminat totul

08 Nov 2018 1203

Simona Halep, distinsă cu „Crucea Sf. Apostol Andrei“ „V-aţi cinstit de copilă părinţii şi bunicii, aţi cinstit Dobrogea dragă şi toată România“ (galerie foto + video)

07 Nov 2018 461

Un copil de 14 ani a fost lovit mortal de o maşină în timp ce se plimba cu bicicleta. Ce au stabilit polițiștii

04 Nov 2018 1983

Medic ginecolog din Constanţa, acuzat de moartea unei tinere paciente. Dosarul, amânat

03 Nov 2018 2613

Judeţul Constanţa Copil de 4 ani, căzut de la înălţime la Corbu. Intervine elicopterul

02 Nov 2018 378

Trei mămici din Constanţa, condamnate definitiv. Iată ce au făcut!

02 Nov 2018 2200

Pacient jefuit în Spitalul Municipal Medgidia. Incredibil cine este principalul suspect

31 Oct 2018 369

Un panou publicitar dintr-un mall din Constanţa s-a prăbuşit peste o mămică şi un copil. Azi, primul termen în apel

31 Oct 2018 602

În finala turneului ATP de la Basel, Marius Copil, învins de Roger Federer

28 Oct 2018 329

Tenismenul Marius Copil, încurajat de Simona Halep înainte de cel mai important meci al carierei

28 Oct 2018 353

Descoperire impresionantă pe aeroport. Ce au găsit polițiștii de frontieră în bagajele unui copil sosit din SUA (galerie foto)

28 Oct 2018 412

Tenis Marius Copil s-a calificat în finala turneului ATP de la Basel

27 Oct 2018 437

Statul se împrumută de la copii Contul de economii Junior asigură o primă de 50% pentru fiecare copil din suma minimă anuală (document)

27 Oct 2018 405

Ce şi-a dorit, pentru azi, de ziua lui, un copil. Poliţia i-a respectat dorinţa şi l-a ajutat la sărbătorirea zilei de naştere

26 Oct 2018 17114

UPDATE. Accident rutier pe strada Ion Alexandrescu din Constanța. Un copil a fost lovit de o mașină

26 Oct 2018 396

Ambulanţa care transporta un copil la spital, implicată într-un accident de circulaţie

25 Oct 2018 468

Copil de 12 ani, dispărut din Medgidia

24 Oct 2018 1695

Revista presei locale

24 Oct 2018 424

Constanţa Restart - „antrenament“ pentru marea mobilizare. La Şcoala nr. 24 „Ion Jalea“ „Plantând copaci, ajut planeta să respire şi să ne dea mai mult oxigen!“, gânduri de copil la 7 ani (galerie foto)

22 Oct 2018 1651

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Tonitza" vă invită la expoziția „Copilul şi marea"

21 Oct 2018 623

Copil, lovit de un autoturism, în localitatea 2 Mai, județul Constanța

19 Oct 2018 271

UPDATE. Constanţa Accident rutier la intersecţia străzii Soveja cu Primăverii. Victima este un copil (video)

19 Oct 2018 1703

Final de proces pentru trei mămici din Constanţa condamnate pentru că au bătut un elev. Ce s-a decis ieri

19 Oct 2018 443

Conflict spontan la Medgidia. Tânăr înţepat de un copil, cu un obiect ascuţit

18 Oct 2018 614

Risc de epidemie la o grădiniţă din Sinaia! Copil de patru ani, mort de meningită

17 Oct 2018 393

Accident rutier în localitatea Viișoara, județul Constanța. Un copil de 5 ani, rănit. Cine se afla la volanul mașinii implicate în evenimentul rutier

16 Oct 2018 3255

Accident rutier în fața Liceului Tehnologic din Ciobanu, județul Constanța. Un copil a fost lovit de un taxi

16 Oct 2018 2062

Judeţul Constanţa Copil de 5 ani, lovit de autoturism în dreptul Şcolii Generale din Viişoara

16 Oct 2018 4159

Copil de 6 ani, cetățean belgian, rătăcit în pădure, în județul Cluj. Polițiștii au reușit să găsească minorul în scurt timp de la sesizare

15 Oct 2018 286

Avion, prăbuşit peste mulţime în Germania

14 Oct 2018 632

UPDATE Accident rutier între Lumina şi Năvodari. Un copil, rănit

14 Oct 2018 589

Propunere legislativă Ce se întâmplă cu concendiul parental. Alocaţiile copiilor vor ajunge la 150 de lei

14 Oct 2018 1080

Intervenție de urgență în Constanța. Un copil căzut de la înălțime în parcul „Țara Piticilor“

14 Oct 2018 3163

UPDATE. Accident rutier în Constanța. Un copil preluat de ambulanță (galerie foto+video)

12 Oct 2018 2832

Accident rutier grav în apropiere de localitatea Oltina, județul Constanța. Un copil rănit. Intervine elicopterul SMURD

12 Oct 2018 2506

Știați că ....tenorul Luciano Pavarotti ar fi implinit 83 de ani

12 Oct 2018 220

Caz şocant! Un bărbat a violat un copil de 8 ani, neştiind că este fiul său. Mama copilului este sora agresorului

11 Oct 2018 622

Panică într-un mall din Constanţa! Un panou publicitar înalt de doi metri a căzut peste o mămică şi peste copilul ei. Se cer daune de zeci de mii de euro

11 Oct 2018 4105

Accident rutier în Constanța. Un copil implicat. SMURDUL la fața locului

09 Oct 2018 507

Senatorul Alina Gorghiu, mamă pentru a doua oară. A născut în cursul nopții un băiețel

09 Oct 2018 426

UPDATE. Oficial de la IPJ Judeţul Constanţa. Bebeluş de numai trei săptămâni decedat. Medicii nu au mai putut face nimic. Poliţia anchetează cazul

09 Oct 2018 9380

Copil de 13 ani, lovit de un autoturism în Valu lui Traian

08 Oct 2018 1001

Tragedia dimineţii în Dobrogea Accident rutier grav. Un decedat. O tânără şi un copil de 3 ani au ajuns la spital (galerie foto)

08 Oct 2018 5250