Centrul natura

centrulnatura.ro Copil sau adult?

Bine v-am regăsit pe toți, dragii mei însoțitori de zbor, în noul an 2018!
Sper că ați trecut cu bine prin portalul dintre ani, ghidat de la bun început de Super-luna plină din noaptea de 1 spre 2 ianuarie.
Am admirat uriașa lună în fiecare noapte, și de Revelion, și de 1 și 2 ianuarie, pentru că Natura a fost generoasă cu noi și ne-a oferit un cer senin (sau măcat a îndepărtat temporar norii) și ne-a permis să ne scăldăm în razele Zeiței Bendis (zeița lunii, la vechii daci).
Iar pe 1 ianuarie am primit soarele cald și generos de prima zi a anului, ca emisar de Bun Venit într-un an ce-și dezvoluie chiar de la început esența: LUMINA.
2018 va fi un an cu MULTĂ LUMINĂ, va fi un an în care VOM VEDEA mult mai bine tot ce este de văzut: și lucrurile minunate din lumea miraculoasă în care trăim, dar și mizeriile îngrozitoare în care ne-am înecat planeta și corpurile.
TOTUL VA FI LUMINAT LA MAXIM.
Nu ne vom mai putea preface că nu există, pentru că vom vedea cu toții și bunele și relele Creației noastre.
Una dintre primele Revelații personale care mi-au sosit în aceste zile relaxate și luminoase din anul 2018 a fost legată de comportamentul în fața dificultăților / provocărilor.
Am realizat că întotdeauna mi-au stat la dispoziție două modalități de comportament:
– una infantilă (copilărească)
– și una adultă.
Modalitatea infantilă de comportament este cea care vine ”automat”, însoțind energia lui ”vreau” – ce mă acompaniază de când am sosit pe pământ, în corp fizic.
Dorințele mele, însoțite de muzica lui ”vreau, vreau, vreau” mă împing să caut, să acționez, să reacționez și să am multe așteptări.
Vreau mai mult.
Vreau mai multe.
Și vreau totul într-un anumit fel.
Nu doar că vreau o haină, dar vreau o anumită croială, o anumită textură și o anumită culoare.
Și dacă nu obțin ceea ce vreau, reacționez în două moduri:
1) fie mă înfurii (de fapt, mă irit, mă enervez, mă frustrez și mă înfurii, cam în această ordine) și atunci pot să țip, să urlu sau să fac o criză de isterie (inclusiv cu reacții fizice: trântesc ușile, dau un șut la obiecte, dau cu pumnul în masă sau arunc obiecte)
2) fie mă supăr (mă întristez, devin tăcută și deprimată) și atunci mă apuc să jeluiesc, să plâng și să mă plâng ”bietul de mine, nu obțin ceea ce doresc”.
Corespondând cu foarte multe persoane în perioada Sărbătorilor de iarnă, am putut observa mai clar cele două modalități de comportament la majoritatea oamenilor (pentru că oglinzile exterioare îmi arată cel mai bine ce am și eu, la interior):
– fie crize de furie, de iritare, nemulțumire și chiar de revoltă  – atunci când așteptările oamenilor nu au fost împlinite (”am luat pastilele – de ce nu mă simt mai bine?” – ”am respectat dieta – de ce n-a dispărut durerea?”)
– fie tristețe, melancolie, depresie și jeluire continuă  (”sigur fac ceva greșit, este ceva în neregulă cu mine, sunt condamnat, sunt mai bătut de soartă decât alții etc”)
Luna plină a intensificat la maxim trăirile emoționale și aducând foarte multă lumină, le-a făcut vizibile și clare.
Așa încât, am văzut cum acest tip de comportament infantil, bazat pe AȘTEPTĂRI și JUDECATĂ (mai ales judecată de sine, dar și judecata/  critica celorlalți) este predominant în civilizația prezentă.
Am simțit și cum alimentația a susținut și intensificat aceste două categorii de comportamente:
– consumul de produse de carne de porc, dar și de pește / carne în general, cuplat cu uleiuri și grăsimi (friptura, sarmalele, prepatele tip mezeluri, piftia, icrele etc) – a intensificat vibrația AGRESIVITĂȚII (furia, frustrarea, nervozitatea, iritabilitatea). Știm că aceste alimente au „lovit” puternic în ficat (sediul emoțiilor precum furia, frustarea, nervozitatea, asertivitatea, curajul).
– consumul de lactate, patiserie (făinoase) și dulciuri (pâine, colaci, prăjituri, plăcintă cu brânză, cozonaci, torturi, înghețată etc) a indus starea de somnolență, lenevie, lipsă de energie, epuizare, nevoie de plâns, nevoie de jeluire și mai ales UITARE (am uitat complet starea de bine, indusă de fructe și sucuri).
Zahărul afectează memoria și declanșează confuzie mentală și lipsă de focalizare.
Iar făina de grâu și pâinea, în special, afectează gândirea, ”prostesc” (vorba poporului român”) adică împiedică legarea rațională a gândurilor.
Nu mai vorbesc despre încărcarea sistemului limfatic, afectarea rinichilor, pancreasului și intestinelor, pentru că deja am scris prea multe despre ele, în tot anul 2017.
După mesele îmbelșugate de Sărbători, oamenii au intrat automat în modalitatea infantilă de comportament, în care DORINȚELE și AȘTEPTĂRILE sunt inițiate din creierul limbic, reptilian.
Partea animalică din fiecare dintre noi devine mai puternică și copleșește partea umană, rațională.
Așa încât, continuarea consumului exagerat de alimente și a celorlalte comportamente compensatoare (cumpărături de obiecte, că tot sunt la reducere după Sărbători, uitatul îndelungat pe mediile sociale, la filme sau statul în întruniri sociale ”vorbite”) este aproape natural, în primele zile ale lunii ianuarie.
Comportamentul tip reactiv, infantil (de furie sau depresie) îi face pe copii și pe oameni să piardă continuu energie:
– în relațiile dintre ei (pentru că au AȘTEPTĂRI de la cei din jur și reacționează când așteptările lor nu sunt împlinite)
– în viața personală (pentru că au AȘTEPTĂRI de la ei înșiși – se judecă continuu și se poartă rău cu propriul corp și cu ei înșiși)
– în viața profesională (pentru că au AȘTEPTĂRI de la social și de la ceea ce fac zilnic, judecă și se judecă continuu)
– în orice moment și activitate a zilei (pentru că își fac programe și planuri și dacă acestea nu se împlinesc, o iau personal și reacționează emoțional).
Adică să nu mai facem planuri, programări, să nu mai avem așteptări? mă veți întreba.
Nu neapărat, vă răspund.
Puteți să faceți CE DORIȚI.
Important este CUM REACȚIONAȚI când lucrurile NU se întâmplă așa cum vă așteptați, programați, plănuiți.
Tot acum, în primele zile ale anului 2018 – LUMINA intensă m-a făcut să realizez că POT SĂ ALEG și o a doua modalitate de comportament, mult mai ADULTĂ și mai responsabilă.
Indiferent de provocarea cu care mă confrunt – că este legată de alimentație, de sănătate, de relațiile mele, de profesie sau de orice altceva din viața mea, pot să răspund la ea DIFERIT.
Dacă îmi privesc viața și privesc totul prin ochelarii NEVOILOR (și nu prin cei ai DORINȚELOR tip ”vreau vreau”), pot alege să am o reacție interioară de RECUNOȘTINȚĂ atunci când:
1) ÎMI DEFINESC NEVOILE
2) NEVOILE ÎMI SUNT ÎMPLINITE
Am stat foarte mult să mă gândesc, în ultimii ani, CE ANUME AM NEVOIE PENTRU A FI FERICITĂ.
În prima grupă de nevoi am trecut pe cele esențiale pentru supraviețuire (nevoia să respir, să am energie, să mă mișc și să dorm, să mă odihnesc și nevoia de protecție / adăpost).
Și după o jumătate de secol de trăire pe Pământ, am constatat cât de ușor sunt împlinite aceste nevoi și de CÂT DE PUȚIN AMnevoie, pentru a rămâne în viață, sănătoasă și întreagă.
Apoi, am trecut la o a doua grupă de ”nevoi”, care s-a tot schimbat, pe măsură ce am definit-o și redefinit-o.
După ce toate ”nevoile de supraviețuire mi-au fost împlinite (respir, mă mișc, am energie, sunt sănătoasă, am hrană, am haine, am adăpost), CE ANUME MĂ FACE SĂ MĂ SIMT FERICITĂ?
CE ANUME MĂ FACE SĂ MĂ SIMT VIE?
Ce NEVOI reale am pentru a mă motiva interior?
Lucruri? Obiecte? Activități? Relații? Recunoaștere? Putere? Faimă? Serviciu?
Foarte multe dintre cele de mai sus, odată dobândite, NU au adus senzația de satisfacție, împlinire și fericire căutată.
În prezent, definiția actuală a stării mele de bine cuprinde noțiunile de PACE, LINIȘTE, ECHILIBRU INTERIOR, ARMONIE, TRĂIRE ÎN PREZENT ȘI ÎN CORPUL FIZIC, CONECTARE la totalitatea mea, ca ființă și CONECTARE la totalitatea lumii în care mă aflu (Divinul din interior și din exteriorul meu).
Cu alte cuvinte, NEVOIA MEA ACTUALĂ pentru a fi bine este legată de A TRĂI AUTENTIC fiind EU ÎNSĂMI – așa cum m-am descoperit și mă descopăr încontinuu, de câțiva ani buni de zile.
Când mă confrunt cu o provocare, când apar ceva probleme la orice nivel al vieții mele, prima reacția pe care o pot alege este:
SUNT RECUNOSCĂTOARE CĂ AM O NOUĂ OPORTUNITATE SĂ AFLU / EXERSEZ sau SĂ CONFIRM cât mai mult din mine însămi.
Fiecare dificultate / provocare sau greutate apărută în fluxul energiei, de-a lungul zilei, îmi poate aduce lecții prețioase: despre lume, despre mine, despre nivelul vibrației corpului meu.
Cineva s-a purtat urât cu mine?
Minunat! Înseamnă că o vibrație asemănătoare din interiorul meu a atras acel tip de comportament (și este o ocazie să mai descopăr ce alte ”mizerii” emoționale am de curățat și eliminat).
Sau poate să însemne că Universul mi-a dat o ocazie să-mi exersez răbdarea, centrarea în lumină și bunăvoința (pe care mă laud că le-am dobândit).
Sau pur și simplu, înseamnă că n-am ascultat / perceput semnele Universului care mi-au indicat că urmează o mică furtună și aș fi putut să ocolesc locul în care să mă întâlnesc cu cineva atât de prost dispus.
Oricare ar fi fost lecția SUNT DESCHISĂ și mai ales, prezentă, conștientă și RECUNOSCĂTOARE.
După ce trece ”mica furtună”, găsesc timp să evaluez ce s-a petrecut și integrez în baza mea de date energetică rezultatele.
Indiferent de rezultat, știu că Universul îmi va oferi ZECI de alte oportunități de exersare, de antrenament și de pregătire.
Așa încât – mulțumesc cu recunoștință pentru tot.
Și desigur, mă amuz la maxim de propriile prostii, șovăieli, repetiții și gafe!
La urma urmei, sunt cel mai bun comedian din viața mea!
Simțul umorului mă ajută să-mi păstrez centrarea și să nu uit JOCUL
Am cheltuit exgerat?
M-am prins în energia de lăcomie a lumii și iar am uitat de moderație și cumpătare?
Am petrecut prea multe ore la computer și m-am ridicat cu spatele înțepenit?
M-am zgâriat și mi-am rupt ciorapul din graba de a face prea multe treburi odată?
Am acordat prea mult timp și energiei celorlalți și am uitat de mine, am uitat să-mi fac exercițiile, să-mi împlinesc ritualurile zilei?
Toate sunt DOAR LECȚII / OPORTUNITĂȚI DE ANTRENAMENT.
Sunt recunoscătoare pentru tot ce aduce Universul în viața mea.
Când nu mai am așteptări – accept și apreciez ceea ce primesc.
Plâng, sau țip, ori reacționez pe moment (că sunt om!), apoi mă apucă râsul de prostiile mele și la final, integrez lecția cu RECUNOȘTINȚĂ și apreciere, pentru tot ce mi-a fost oferit.
Și cu prima ocazie în care mă confrunt cu o provocare ÎN MOD MATUR (apare o ispită / tentație și dintr-o stare de detașare și liniște spun: NU, MULȚUMESC! și chiar SIMT cu tot corpul că NU AM NEVOIE) mă simt liniștită, împăcată, mulțumită și satisfăcută.
Și mă simt fericită.
Sunt fericită când trăiesc fiind EU ÎNSĂMI, când sunt autentică.
Am primit de curând o definiție incredibilă a ABUNDENȚEI: SĂ POȚI CĂ OBȚII CE AI NEVOIE ATUNCI CÂND AI NEVOIE.
Aceasta este REALA ABUNDENȚĂ.
De aceea, accentul cel mai mare în 2018 îl voi pune, personal pe definirea și mai clară:
CE AM NEVOIE (REALMENTE) PENTRU A FI FERICITĂ?
Și vă invit pe toți, cei care mă însoțiți în zborul descoperirii de Sine, să vă puneți aceeași întrebare, iar și iar.
CE NEVOI AM PENTRU A FI EU ÎNSĂMI?
Lumina intensă a întregului an 2018 va aduce clarifică și revelații pentru oricine îndrăznește să-și pună întrebarea.
Vă mai dau câteva mici indicii, despre cum ați putea să știți realmente CE AVEȚI NEVOIE.
Ce anume vă trezește o stare de PASIUNE?
Ce vă trezește ENTUZIASMUL?
Ce vă face să fiți atât de vibranți, încât să uitați să mâncați, să uitați să vă odihniți și să nici nu simțiți când trece timpul?
Undeva în această zonă căutați și CE AVEȚI NEVOIE.
În zona pasiunii, entuziasmului și a vibrației vieții.
Acolo vă veți re-găsi pe voi înșivă.
Trecând de la reacțiile copilărești, infantile, către o vibrație a adultului și asumându-ne propria căutare interioară și găsirea propriilor răspunsuri (fiecare o poate face DOAR PENTRU EL ÎNSUȘI), ne putem re-descopri autenticitatea (acoperită de dresajul social și poluarea corpului fizic).
Să avem cu toții un an 2018 cât mai interesant, în care să continuăm jocul vindecării, trecând de la etapa copilăriei, la etapa adultului.
Suntem susținuți și ajutați de planeta noastră răbdătoare, minunata mamă Pământ și de toate astrele susținătoare ale vieții din jur.
Vă transmit armonie și iubire,
Din steaua inimii mele, către stelele inimilor voastre
 
Semnat:
Viața care sunt

http://www.centrulnatura.ro/copil-sau-adult/

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Adrian V. Rădulescu şi devenirea universitară a Constanţei (galerie foto)

19 Sep 2018 169

Oficial de la Şcoala numărul 40 din Constanţa privind evenimentul neplăcut petrecut azi

18 Sep 2018 1814

UPDATE. Constanţa Copil căzut de la etaj la şcoala 40 (galerie foto + video)

18 Sep 2018 9789

Se împlinesc 95 de ani de la naşterea Reginei Ana

18 Sep 2018 213

Constanţa. Accident rutier la intersecţia străzilor Cuza Vodă cu Ştefan Mihăileanu. Un copil, rănit

17 Sep 2018 427

Marius Copil, învins în Cupa Davis. Scorul este egal între România și Polonia în turul al treilea al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis

16 Sep 2018 344

Tenis România conduce Polonia în turul al treilea al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis

16 Sep 2018 405

Tenis Marius Copil, învingător în primul meci de simplu din cadrul întâlnirii dintre echipele României şi Poloniei din Cupa Davis

15 Sep 2018 448

Caz şocant în toaleta unei biserici! Un băiat de şase ani a fost agresat sexual „Mami, un om cu mâinile negre a intrat peste mine, la baie“

15 Sep 2018 1230

Scurtă biografie a preotului Gheorghe Frangu din Constanța, decorat de președintele României și patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (galerie foto)

15 Sep 2018 1346

Victorie uriaşă în instanţă pentru o mămică din Constanţa! Este vizată indemnizaţia pentru creşterea copilului

14 Sep 2018 4559

Agresiune sexuală la Năvodari. Victima, o copilă de 13 ani. Ce au decis azi judecătorii

13 Sep 2018 1126

UPDATE. Accident rutier grav la Murfatlar. Trei persoane, printre care un copil de doi ani, au fost rănite. În ce stare sunt victimele (galerie foto)

12 Sep 2018 3488

Turda Accident grav, cu moartea unei femei

12 Sep 2018 672

Imagini de la eveniment. Copil de 10 ani căzut în lacul Tăbăcărie în zona City Mall Constanța. Intervine Ambulanța (galerie foto+video)

10 Sep 2018 7951

Constanţa Copil cu lipotimie, transportat la spital. Află starea victimei

10 Sep 2018 383

Caz șocant la Deva. O fetiță de şase ani a fost abuzată sexual în scara blocului

08 Sep 2018 1005

Se împlinesc 14 ani de la dispariția unui cunoscut cântăreț de muzică ușoară. A locuit la Medgidia

08 Sep 2018 415

Un pilot constănţean zboară în Africa (galerie foto)

08 Sep 2018 934

Copil de șase ani atacat pe stradă de un câine de luptă. În ce stare este băiatul

06 Sep 2018 342

Copil de 15 ani scos la mal pe o plajă din Eforie Nord

06 Sep 2018 322

Horia Tecău nominalizat în echipa de Cupa Davis a României, pentru întâlnirea cu Polonia

04 Sep 2018 534

Accident rutier grav. Un copil de 10 ani a ajuns la spital în stare foarte gravă. Polițiștii au deschis o anchetă

04 Sep 2018 664

Mamă şi bebeluş de origine turcă, depistaţi în timp ce încercau să iasă din ţară

03 Sep 2018 638

Grav accident rutier în județul Gorj. Patru persoane, printre care și o fetiță, au fost rănite

02 Sep 2018 251

centrunatura.ro SUNTEM ÎNTREGI – PARTEA A 2-A

02 Sep 2018 234

UPDATE. Copil de 8 luni rănit într-un accident rutier pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. O mașină a lovit căruciorul micuțului

31 Aug 2018 708

Operațiune de căutare în județul Dolj. Un copil de doi ani a dispărut de acasă în cursul nopții

31 Aug 2018 265

UPDATE. Accident rutier pe faleza din Eforie Sud în zona Splendid Beach. Un copil a fost rănit grav

30 Aug 2018 618

Editorial Turistul are alergie la haine când vine la mare. Dragi musafiri de weekend, nu vă fie ruşine să mergeţi îmbrăcaţi pe stradă!

30 Aug 2018 16340

Accident rutier pe strada Traian din Constanța. O femeie și o fetiță de patru ani lovite pe trecere

29 Aug 2018 2946

Tragic. O fată de 14 ani a murit în cursul nopții după ce a căzut de pe un stâlp de tensiune

29 Aug 2018 454

Caz șocant. Copii batjocoriți de mătușa care avea grijă de ei. Incredibil cu era pedepsit un copil de doar 8 ani (document)

29 Aug 2018 440

Tragedie pe șosea. O femeie a murit și un copil a ajuns în stare gravă la spital în urma unui accident. Ce au stabilit polițiștii

29 Aug 2018 515

Intervenție salvatoare. Un polițist din Cernavodă și o elevă a Școlii de Poliție din Câmpina s-au implicat în salvarea unui copil de doi ani

29 Aug 2018 972

„Doamne fereşte, la 112 nu răspunde nimeni“. Discuție incredibilă purtată cu operatorul 112 după un grav accident. Un copil a ajuns în comă la spital

29 Aug 2018 571

Ştiaţi că…? Michael Jackson ar fi împlinit astăzi 60 de ani

29 Aug 2018 158

Copil de cinci ani, căzut într-o fântână

28 Aug 2018 292

UPDATE. Minor din Mangalia, dispărut din Centrul de Plasament Micul Rotterdam, din municipiul Constanța

28 Aug 2018 1652

Revista presei locale

28 Aug 2018 388

Suceava. Patru autoturisme şi un autotren, implicate într-un accident rutier. Trei răniţi, printre care şi un copil

27 Aug 2018 729

Intervenție de urgență în județul Tulcea. Copil în stare gravă după ce a fost lovit de un cal. Elicopterul SMURD de la Constanța chemat în ajutor

27 Aug 2018 418

Tragedie pentru un preot din București. Soția și copilul i-au murit după o naștere la un spital din Constanța

27 Aug 2018 3849

Tragedia nopţii în România. Accident rutier pe drumul către mare. Un copil a murit, 5 persoane, printre care 2 copii, şi o gravidă rănite

27 Aug 2018 6030

UPDATE Accident rutier pe strada Pelicanului din Constanţa. Un pieton, rănit

26 Aug 2018 556

Tragedia nopţii în România. Poliţişti şocaţi. Coleg de-al lor mort în maşina făcută praf. Plecase în căutarea unui copil dispărut

25 Aug 2018 11769

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru scenografa Eugenia Tărăşescu Jianu

25 Aug 2018 889

Polițist rănit grav în timp ce participa la o operațiune de căutare a unui copil dispărut de acasă

24 Aug 2018 305

UPDATE. Alertă la Agigea. Pompierii ISU Dobrogea chemați în ajutorul unui copil. Ce s-a întâmplat

24 Aug 2018 290

UPDATE. Intervenție de urgență pe Plaja 3 Papuci din Constanța. Copil de 12 ani scos inconștient din mare (video)

24 Aug 2018 8599