Centrulnatura.ro Fructele au câteva caracteristici unice, util de cunoscut și aplicat în practică

  •  Întoarcerea către fructe – ca și sursă alimentară esențială și importantă pentru om – reprezintă SALVAREA noastră, a tuturor – din degradarea, involuția și degenerarea care ne amenință, ca indivizi și ca specie.
 Fructele au câteva caracteristici unice, util de cunoscut și aplicat în practică:
  • sunt singura categorie de alimente care realizează DRENAJ LIMFATIC. 
Cu alte cuvinte, doar fructele (sucul de fructe, blend-ul de fructe) realizează ”curățarea” sistemului de canalizare al corpului omenesc, care se ocupă de îndepărtarea reziduurilor celulare rezultate ZILNIC, în urma funcționării normale a corpului.
  • puterea astringentă (de ”curățare”) a fructelor este dată de complexul de substanțe tip bio-flavonoide (sau anti-oxidanți), dintre care vitamina C este doar o parte. 
Nu are sens să folosiți vitamina C chimică (de sinteză) – pentru că organismul nostru NU POATE PROCESA IZOLAȚI – Natura știe să folosească doar creațiile Divinului – care sunt combinații chimice ideale ce echilibrează viața.
 
Această putere ”astringentă” – de a trage, de a scoate mizeriile din pereți, de a ”decapa” și ”dezlipi” mucusul de pe pereții intestinali sau dintre celule – face din fructe produsele esențiale pentru curățenie interioară.
 
De altfel – principalele produse de curățenie chimice, pe care omul le folosește zilnic în casa lui – sunt tot cu arome fructate – de lămâie, de portocale sau de alte fructe.
 
Nu veți găsi produse de curățenie cu miros de ceapă sau usturoi! Gospodinele caută un alt tip de miros pe care să-l asocieze cu senzația de ”curat” – și acesta este mirosul de citrice, sau mirosul de pin (brad, rășinoase, conifere) sau mirosul de lavandă (sau mentă, busuioc, ori alte plante aromate).
  • abilitatea de ”curățenie” interioară a unor fructe este mai mare decât a altora – de aceea, este necesar să cunoaștem toate aceste detalii. 
Cu cât o persoană este ”mai intoxicată”, mai plină de reziduuri și deșeuri – cu atât va folosi mai cu precauție fructele și le va introduce în alimentație NUMAI în măsura în care organismul permite.
 
Eliberarea unei cantități prea mari de toxine în circulație – duce la apariția multor stări de rău și simptome ”tip eliminare” (diaree, erupții pe piele, usturimi la urinare, secreții nazale, tuse, dureri de gât etc etc) – aici aflându-se și originea multora dintre ”miturile” conform cărora ”fructele dau stări de rău”.
  • fructele susțin sistemul nervos, central și vegetativ, conferă o stare de bine, de optimism, de bucurie, aduc zâmbetul pe față, susțin memoria, capacitatea de concentrare și atenția. 
  • fructele susțin și stimulează fertilitatea (abundența fructelor într-un copac ne dă o idee despre ”fertilitatea” Naturii!), prin hrănirea spermatozoizilor – acele ”semințe” esențiale pentru apariția copiilor! 
Întoarcerea către fructe – ca și sursă alimentară esențială și importantă pentru om – reprezintă SALVAREA noastră, a tuturor – din degradarea, involuția și degenerarea care ne amenință, ca indivizi și ca specie.

Mama Natură, planeta Pământ, ca entitate vie – face un efort energetic deosebit de a ne contacta și de a ”comunica” cu noi – pentru a ne oferi instrumentele de salvare – ce ne-au stat întotdeauna la îndemână – dar pe care nu le mai vedem – datorită mucusului (valul de ceață) de pe creierele noastre!
 
Relația oamenilor cu arborii – în special cu arborii fructiferi – este o relație care are nevoie de susținere, de întărire și de împuternicire – în acest mileniu tehnologizat, mai mult ca niciodată!

Avem nevoie să plantăm câți mai mulți arbori fructiferi – în toate orașele – în toate curțile – pe toate terenurile virane – avem nevoie să ”detronăm” agricultura cu pesticidele, ierbicidele și îngrășămintele sale neurotoxice pentru corpul nostru omenesc – și să ne întoarcem către o altă modalitate de a ne procura HRANA ADEVĂRATĂ de care are nevoie corpul nostru!
 

Sursa text: www.centrulnatura.ro
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 2049

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2063

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1623

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1549

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1457

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1730

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1920

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 2011

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2314

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2186

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1830

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1961

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2769

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2158

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2466