Centrul natura

Perioada strugurilorDupă un an de zile de ”provocări” săptămânale și de ”teme de gândire” pentru procesul nostru de vindecare interior – a sosit momentul să mai schimbăm puțin ”regulile jocului”.

Pentru că tot ce durează prea mult și ”prea la fel” devine monoton și plictisitor.

Așa încât, schimbarea ”tempo-ului” de lucru este întotdeauna binevenită.

Vom trece de la temele ”săptămânale” – la temele tip ”perioade” – funcție de etapele de detoxifiere în care ne vom afla de-a lungul anotimpurilor.

Întreaga Natură din jurul nostru trece în luna octombrie prin pregătirile intensive pentru iernare.

Și ce alt moment mai potrivit am putea găsi să aplicăm noua strategie de lucru decât finalul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie – când calendaristic, începe zodia Scorpionului.

În același timp, în săptămâna care urmează ne aflăm cu o săptămână înainte de o lună nouă în Scorpion, duminică, pe 30 octombrie, Cu alte cuvinte, și soarele și luna se vor afla în zodia mistică și intuitivă a Scorpionului.

Pentru că ”apa” este elementul care guvernează această perioadă (Scorpionul este un semn de apă) – iar apa este SIMBOLUL schimbării prin definiție, dar și simbolul curățeniei, spălării, îndepărtării mizeriilor – este momentul să folosim puterea curățătoare a acestui element.

Și v-aș propune să folosim ”APA VIE” a Naturii – sucul de fructe – mai precis – sucul de struguri.

De fapt, v-aș propune să folosim strugurii, ca ”instrument” principal de curățenie interioară și detoxifiere .

Strugurii sunt încărcați la maxim cu fluide (cu ”apă”) și în același timp, conțin minerale, vitamine, enzime și alte substanțe benefice pentru organismul nostru

În 1920 – o rezidentă din Africa de sud, care a imigrat în SUA – Johana Brandt – a publicat o carte despre cura de struguri și efectele sale ”miraculoase” cu privire la vindecarea diferitelor boli (inclusiv a cancerului) și îmbunătățirea evidentă a stării de sănătate a corpului.

De atunci, dieta cu struguri a fost încercată, folosită și testată de mii de oameni, pe tot globul, a suferit numeroase modificări și adaptări – dar rezultatele sale au rămasc constat aceleași: o stare de bine, de echilibrare și de curățare interioară a organismului – fără egal printre celelalte diete naturale.

Dieta originală a Johanei Brand presupunea o perioadă variabilă (săptămâni sau luni) de echilibrare alimentară, în care:

12 ore pe zi – NU SE MÂNCA ȘI NU SE BEA NIMIC (asta însemna de la 7 seara la 7 dimineața, zilnic)

și

12 ore pe zi – se consumau doar struguri (ca atare) sau suc de struguri – și nimic altceva. Consumul de struguri se face de-a lungul întregii zile, nu sub formă de 1-2 mese și atât – ci puțin câte puțin, funcție de nevoile corpului, de-a lungul celor 12 ore de ”mâncare”.

Îmi place această variantă originară și doresc să o propun tuturor celor care simt că au nevoie de ea – exact în felul în care a fost descrisă și propusă de Johana Brandt.

În această cură de detoxifiere pe care vi-o propun – există două tipuri de ”curățenie” implicată.

Întâi, este vorba despre ”postul negru” de 12 ore – în care nu se consumă absolut nimic – și se face un repaus digestiv (bine-meritat), în care corpul intră într-o etapă de ”curățenie”.

Și în al doilea rând, este vorba despre un post ”monofruct” – în care se consumă doar struguri (sau suc de struguri), cu acțiune intens detoxifiantă asupra intestinelor, ficatului și întregului sistem limfatic.

Se cunoaște faptul că strugurii albăstrui-mov (din soiul Concord) și într-o mai mică măsură toți strugurii negri și roșii – au acțiune evidentă anti-canceroasă și de curățenie limfatică profundă.

Nu este vorba doar despre taninuri, flavonoizi sau antocianide, substanțe cu acțiune puternică de echilibrare a organismului, ci de totalitatea constituienților din struguri / sucul de struguri – ce acționează ca un ”detergent” ce înmoaie mucusul și depozitele de toxine din corp și favorizează eliminarea lor pe căile naturale (intestine și rinichi).

Există multe variante de ”cură de struguri” și fiecare dintre ele poate fi eficientă, pentru că fiecare om este un unicat și poate aplica doar una dintre variante.

Așa cum v-am menționat deja, pentru cei care simt că pot să reziste (care deja sunt avansați în procesul de detoxifiere și se simt confortabil cu consumul de fructe și legume crude zile întregi) propun varianta Johanei Brandt – cu consumul exclusiv de suc de struguri sau struguri sau combinație (suc și struguri) – cum reușește fiecare timp de 12 ore pe zi – și apoi 12 ore pe zi – pauză și NIMIC (orele de somn sunt incluse în pauză).

Se pot consuma struguri negri, dar și albi – căutați cât puteți struguri bio, organici (am văzut la Lidl și Kaufland struguri bio – în cantități mari – așa că nu ar trebui să fie o problemă să-i procurați!).

Consumați și 1-2 căni de ceai – sau apă cu lămâie (un pahar pe zi) – în toată această perioadă –  și mai puțină apă.

Pentru multe persoane, cura de 100% struguri – poate fi ținută doar jumătate de zi, cel mult o zi pe săptămână.

Sau poate fi ținută jumătate de zi – zilnic, câteva săptămâni (consum de struguri în prima parte a zilei).

Pentru alte persoane, variante de câteva zile de suc de struguri este posibilă, alternativ cu alte câteva zile de ”alimentație normală” (2-3 zile cu 2-3 zile).

Fiecare persoană își poate stabili cantitatea, calitatea și ritmul de administrare al strugurilor și sucului de struguri, funcție de reacția organismului și gradul lui de toxicitate (și posibilitățile de eliminare).

În toate cercetările mele cu privire la acțiunea terapeutică a sucului de struguri, am descoperit că acesta acționează vindecător asupra organismului INDIFERENT cum este preparat.

Și sucul de struguri PASTEURIZAT are un efect benefic (doar că poate fi ”înviat” înainte de consum adăugând câteva picături de zeamă de lămâie!).

La fel și vinul roșu, de bună calitate, făcut din struguri bio, nestropiți și fără să fie adăugați celebrii ”sulfiți” – în cantitate mică (200 ml pe zi – un pahar pe zi) – poate realiza detoxifierea generală a corpului!

Toamna este perioada în care în țara noastră strugurii reprezintă fructele ”sezonului”.

Și nu putem să refuzăm oferta generoasă a Mamei Natură – pentru că există posibilități și variante pentru fiecare dintre noi.

Alegeți-vă forma de dietă, modul de administrare și produsele – funcție de posibilitățile corpului, de posibilitățile de timp și economice individuale și desigur, funcție de preferință.

Cine poate beneficia de pe urma ”curei de struguri” – în orice formă și în orice combinație?

Orice persoană care dorește să facă o ”spălare” a ”țevilor interioare” ale corpului.

Întregul nostru organism este o structură formată din milioane de ”țevi” și ”conducte” prin care circulă fluidele vitale pentru toate celulele corpului: vasele de sânge, vasele limfatice, întregul tub digestiv, aparat respirator și excretor – nu reprezintă altceva decât sisteme complicate de ȚEVI și CONDUCTE.

Cele mai multe dintre aceste țevi, mai ales cele de dimensiuni mici – se înfundă sau se îngustează ca urmare a depunerilor de colesterol, de mucus sau alte toxine de pe pereții lor.

Bolile și bătrânețea apar prin înfundarea țevilor corpului nostru.

Dr. Fernando Pitera, specialistul nr. 1 al lumii în gemoterapie ne spunea la o Conferință națională că toate celulele corpului nostru au program genetic de multiplicare și înlocuire la infinit – cu alte cuvinte – celulele corpului nostru SUNT NEMURITOARE – pot trăi la nesfârșit.

Singura problemă în corp o reprezintă ”țevile” – adică toate vasele de sânge și limfatice, care aduc nutrienți la celule sau îndepărtează reziduurile din aceste celule.

Aceste vase se blochează și atunci, celulele încep să sufere (fie de ”foame”, fie de prea multe reziduuri și murdărie).

Procesul de detoxifiere pe care îl propun de peste 4 ani de zile prin strategia Sănătate 5D – presupune găsirea celor mai eficiente modalități pentru ”desfundarea” acestor țevi – și pentru eliminarea depunerilor de pe pereții lor (sau din interiorul lor).

Strugurii (sucul de struguri) reprezintă instrumentul nr. 1 în ”desfundarea” țevilor aparatului digestiv (intestinelor și ficatului, în special), dar și în deblocarea sistemului limfatic.

Așa încât, acum, în toamnă – este momentul oportun pentru toți cei aflați în dieta de detoxifiere, sau pentru toți cei care doresc să realizeze o ”renovare” a corpului fizic.

Dacă nu vă plac strugurii sau vă face rău consumul de struguri, înseamnă că toxicitatea corpului este atât de mare, încât nu recomand începerea direct cu detoxifierea prin struguri.

Pentru persoanele care nu suportă strugurii – se recomandă începerea detoxifierii cu sucurile verzi sau cu legume, crude sau preparate termic, funcție de cum le suportă organismul.

Pentru fiecare – este necesară adaptarea detoxifierii la situația existentă.

Dacă în timpul consumului de struguri apar simtome neplăcute – atunci se recomandă oprirea dietei – sau continuarea ei doar înțelegând și cunoscând întregul proces.

Ce se poate întâmpla în timpul curei de struguri?

(mai ales dacă alegeți să faceți câteva zile continuu de suc de struguri sau struguri, ca atare)

Pot apare diferite simptome ”tip eliminare” – la diferite nivele – care reprezintă semne importante că organismul scoate din toxine.

Dacă le înțelegeți și le puteți controla, continuați procesul.

Dacă apar dureri sau suferințe prea mari – opriți consumul de struguri – și intrați pe mâncarea ”normală”. Simptomele se vor opri foarte repede.

Ce tipuri de ”eliminări” pot apare?

– eliminări digestive – scaune moi, explozive, urât mirositoare, în număr mai mare, însoțite sau nu de gaze și bolboroseli. Dacă veți consuma și un supliment de probiotice sau 1-2 tablete pe zi de cărbune medicinal, în perioada în care apar simptomele, nu ar trebui să fie foarte deranjante. Dispar după câteva zile de dietă de struguri.

– dureri variabile la nivelul fierii / ficatului, însoțite sau nu de grețuri (ce apar și dispar) și uneori vărsături. Consumul de ceai de păpădie, de sunătoare sau de mușețel și ocazional foarte puțin bicarbonat de sodiu, la câteva zile odată – ajută la depășirea acestor simptome neplăcute, create de eliberearea de toxine biliare.

– eliminări urinare intense (urinări frecvente noaptea, usturimi la urinare, dureri în zona rinichilor, sau la nivelul regiunii lombare, urină închisă la culoare, urât mirositoare, uneori roșietică). Recomand tuturor celor care doresc să consume cantități mai mari de struguri și suc de struguri – să nu uite și de 1-2 căni de ceai renal, zilnic – pentru a susține rinichii, care vor fi intens ”munciți” datorită detoxifierii. Dacă apar simptomele deranjante la nivel urinar, se recomandă reducerea cantității de suc și de struguri, pentru a nu forța prea mult rinichii.

Mai pot apare și alte feluri de eliminări – nu doar cele fizice.

Eliminările ”emoționale” pot fi foarte intense.

Multe din toxinele din corpul nostru sunt legate de amintiri și episoade de suferințe emoționale din trecut.

În orice detoxifiere, aceste ”toxine” emoționale sunt ”eliberate” – cu alte cuvinte, ne reamintim și re-trăim toate suferințele, durerile, tulburările și neliniștile din trecut.

Ele apar ”din senin” – fără o cauză declanșatoare – și ne putem trezi că plângem din senin, că râdem fără control sau pur și simplu, ne vine să urlăm de furie!

Este important să cunoașteți aceste ”eliberări emoționale” – pentru a nu vă speria de ceea ce se întâmplă – ci DIMPOTRIVĂ – pentru a vă bucura că se întâmplă (IES MIZERIILE LA EXTERIOR!) și pentru a putea face haz de prezența lor, ulterior, după ce trec.

Umorul, mai ales ”râsul de sine”, reprezintă principalul instrument pentru depășit multe dintre episoadele aparent triste sau nepotrivite din viețile noastre.

O mică precauție pentru toți cei care doresc în mod serios să folosească cura de struguri în vindecare: aveți grijă la dantură!

Consumul de fructe, în general, de struguri, în particular – poate afecta calitatea dentiției și a gingiei (mai ales dacă organismele se află în acidoză puternică).

De aceea, după orice consum de struguri sau suc de struguri, consumați 1-2 guri de apă, pe care să o țineți bine bine în gură, câteva minute. Sau puteți consuma puțin ceai alcalinizator (orice plante tip gălbenele, mușețel, sunătoare, patlagină etc). Sau puteți face ”tragerea cu ulei” (fie cu ulei de măsline, presat la rece, fie cu ulei de cocos), prin ținerea în gură 2-3 minute a o linguriță de ulei și purtarea ei prin gură, bine bine.

Toate aceste fluide se scuipă după procesul de curățenie.

De fiecare dată după consumul de struguri (și de fructe, în general) CURĂȚAȚI cavitatea bucală (cu apă, cu ceai, sau cu ulei!).

NU UITAȚI ACEST DETALIU, pentru a vă menține sănătatea dentiției!

Vă propun să facem perioada de ”cură de struguri” începând de pe 24 octombrie, trecând prin luna nouă de pe 30 octombrie și continuând până la luna plină de pe 14 noiembrie – care va fi o lună plină foarte puternică (luna se va afla foarte aproape de planeta Pământ și ne va influența atât apa din organisme cât și stările emoționale).

Adică următoarele 3 săptămâni, să lucrăm intensiv, fiecare dintre noi, cât de bine reușim, folosind minunatele instrumente ale Naturii: fructele, și anume strugurii.

Am să revin și eu pe parcursul acestei cure de ”struguri”, pe care intenționez să o fac intensiv, ca o cură de ”detoxifiere” și resuscitare puternică – cu  materiale în care vă voi prezenta noi detalii și informații despre întregul proces și despre experiența sa.

Vă doresc tuturor o perioadă de detoxifiere cât mai ușoară și cât mai plăcută, cu aroma minunată a roadelor Viței de vie!

 

Cu iubire, tuturor,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/perioada-strugurilor/


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Primăria oraşului Ovidiu, concurs pentru ocuparea funcţiei de şef serviciu din cadrul Compartimentului activităţi artistice

01 Oct 2018 1033

Ce este homeopatia? Centrul Natura

30 Jun 2018 568

Soekhoe Arvind Ritesh Neeradj, din Olanda, reţinut şi dus la arestare

23 Aug 2017 775

Minunea corpului fizic

21 Aug 2017 1176

Piersici - ca în copilăria mea

12 Aug 2017 2234

Turnul de fildeş

26 Jul 2017 1235

Vacanța

11 Jul 2017 1558

Am încredere în viaţă

26 Jun 2017 1916

Solstițiu de vară

25 Jun 2017 2476

Anti-fragilitatea

13 Jun 2017 1383

Amorțirea conștientă

05 Jun 2017 1287

Așteptări

02 Jun 2017 1437

Biciclete și momentul potrivit

27 May 2017 1917

Neglijarea

24 May 2017 1397

Zâmbetul şi dinţii

12 May 2017 1316

Indrăzneala noului!

02 May 2017 2713

Sărbători înconjurată de îngeri

19 Apr 2017 1248

Uitarea

16 Apr 2017 1163

Acceptarea

14 Apr 2017 1345

Şi eşecul este un succes

03 Apr 2017 1158

Iubeşte atunci când celălalt merită cel mai puţin

26 Mar 2017 2267

Procesul de invatare si EFT

23 Mar 2017 1235

Recunoştinţa pentru un somn odihnitor

20 Mar 2017 1157

Eliberarea energiei negative preluate de la ceilalti

18 Mar 2017 7879

Fotoreportaj La Chilia Veche, în Deltă, natura atinge suflete

17 Mar 2017 1427

Provocarea reprezentata de schimbare

13 Mar 2017 1254

De la durere la stare de calm interior

11 Mar 2017 1108

Perioada destramarii iluziei

26 Feb 2017 928

Daruri de lumină – daruri de iubire

18 Feb 2017 1055

Perioada golului

11 Feb 2017 1289

Perioada jocurilor

04 Feb 2017 1041

Cei care iau

04 Feb 2017 1332

Perioada prevenției si protecției

21 Jan 2017 1262

Perioada de ”RELOCARE”

15 Jan 2017 843

Perioada COMUNIUNII

01 Jan 2017 1268

CARȚI, FRUCTE SI ALTE ”BUNATATI” DE SARBATORI

31 Dec 2016 1419

Saptamana FOCULUI

19 Dec 2016 1389

Perioada aerului 3

17 Dec 2016 1298

Perioada AERULUI – 2 – despre RESPIRAȚIE

12 Dec 2016 1248

Perioada apei – partea a II-a

21 Nov 2016 1535

Perioada APEI

14 Nov 2016 1664

Ziua 14 a dietei cu struguri

07 Nov 2016 1492

Ziua 7 de dietă cu struguri

06 Nov 2016 1654

Ziua 3 de dietă cu struguri Ceva mici stări de slăbiciune și poate un pic de foame – dar mai mult este o reacție a minții, decât a corpului.

31 Oct 2016 1146

Saptamana ECHILIBRULUI FEMININ/MASCULIN

17 Oct 2016 1269

Saptamana ”GRAIULUI”

10 Oct 2016 1060

Saptamana GATULUI

03 Oct 2016 1894

Saptamana INELULUI

27 Sep 2016 1077

Saptamana PERLEI

22 Sep 2016 1078

Săptămâna AROMELOR

14 Sep 2016 970