Centrul natura

Saptamana FOCULUIDupă perioada Apei, ce a curățat și a îndepărtat ce s-a putut din toate reziduurile acumulate în corpul și în celulele noastre și a Aerului ce a oxigenat, hrănit și aerisit spațiile neumblate – apare nevoia de echilibru – prin intervenția următorului element eliberator =  FOCUL.

SOARELE este simbolul FOCULUI, atât al Focului creator, cel care ne dă viață, cât și al Focului distrugător, cel care pârjolește și arde totul.

Zilele însorite din luna decembrie, chiar dacă au venit în perioade cu temperaturi foarte joase, au reușit să ne însoțească în eforturile noastre de eliminări și curățenii.

Începând să fac curat, într-o zi foarte însorită, am reușit să văd toate mizeriile ascunse prin diferite colțuri și cotloane ale casei, am văzut pânzele de păianjeni și praful de peste tot – din zone în care n-am intrat de mult cu o cârpă sau o mătură.

Razele soarelui au făcut ”vizibile” toate mizeria și stagnarea care se cereau îndepărtate.

Exact asta fac FRUCTELE atunci când sunt introduse în corpul nostru – fac vizibile toate stagnările și toate murdăriile ce se cer eliminate.

SOARELE ne ajută SĂ VEDEM MAI BINE tot ce nu mai este necesar, toate deșeurile și ”mortăciunile”.

Materia vie expusă la soare începe să se descompună, dacă nu mai este animată de viață.

Căldură grăbește toate procesele de degradare, de putrezire, de descompunere.

În corpul nostru – echivalentul FOCULUI / SOARELUI este FEBRA care apare în diferite perioade de ”curățenie și eliminări”.

Medicii numesc aceste ”eliminări” = RĂCELI – și le pun cel mai adesea pe seama virușilor și bacteriilor.

Dar este ca și cum am da vina pe GUNOIERI pentru prezența GUNOAIELOR.

Virușii și bacteriile sunt doar ENTITĂȚILE NATURALE care ajută în descompunerea țesuturilor moarte.

Dacă nu ar exista ”mizerii” și ”mortăciuni” în corpul nostru – NU AR APARE FEBRA sau eliminările tip mucus (tuse, strănut, transpirații etc).

FEBRA este un mecanism de apărare al sistemului imunitar, care ajută la degradarea mai rapidă și mișcarea către exterior a toxinelor și reziduurilor ce încarcă sistemul limfatic.

Datorită căldurii, întregul proces al ”curățeniei” și ”eliminării” este grăbit, intensificat.

Dacă există depozite mari de toxine, mizerii acumulate de-a lungul timpului în toate ”țevile” sistemului limfatic (așa cum am descoperit și eu în casa mea, praf stagnant și pânze de păianjeni) – cantitatea mare de eliminări apare sub forma MUCUSULUI (din nas, din gât) și poate declanșa dureri, arsuri sau usturimi – pe acolo pe unde iese.

Dacă vă doare gâtul, vă doare capul, vă doare burta sau vă dor mușchii – gândiți-vă doar câte toxine sunt eliminate prin acele regiuni unde aveți durerile.

Gândiți-vă ce efort uriaș face minunatul corp pe care îl aveți să scape de toată încărcătura toxică și să vă mențină în viață.

Eliminarea țesuturilor moarte (puroiul este un ”țesut mort”) asigură menținerea vieții în corp.

Fiecare răceală și fiecare ”eliminare” pe care o realizează corpul ar trebui sărbătorită și primită cu bucurie.

Înțelegând modul REAL în care funcționează corpul nostru, folosind forțele naturale ale vindecării, vom reuși să trăim corespunzător fiecare stare prin care trecem – fără să ne panicăm și fără să lăsăm mintea să scrie scenarii ridicole.

SĂ NE BUCURĂM DE FEBRĂ.
ÎNSEAMNĂ că organismul LUPTĂ să elimine și să rămână în viață.

FOCUL este o energie DINAMICĂ și o energie înălțătoare.

Focul viu este FOCUL VIEȚII ce ”arde” în fiecare celulă a corpului nostru.

Acest foc este întreținut cu OXIGENUL din atmosferă și cu CARBONUL din alimentația noastră (”carbo-hidrații” reprezintă combustibilul principal).

Când încep procesul de detoxifiere, multe persoane constată cât de deficient este ”focul interior” al corpului lor. Trecerea pe regimul de crudități, cu fructe și legume, determină apariția unei stări de frilozitate și a unei foarte proaste adaptări la rece.

Iarna este foarte dificilă pentru cei aflați în primul an de detoxifiere.

”Focul interior” al majorității oamenilor este o flăcăruie ce abia mai pâlpâie.

Cu toții constată asta, când încearcă să oprească mâncarea gătită și dârdâie de frig, chiar în camere încălzite.

După ce corpul a primit zeci de ani de zile hrană gătită termic, acidă și și-a adaptat mecanismele interioare pentru supraviețuire, când i se dă prea rapid hrana crudă, nu reușește să-și re-așeze suficient de repede termoreglarea și restul mecanismelor interioare.

De aceea nu recomand trecerile bruște de la o dietă la alta și sfătuiesc la moderație, la treceri treptate și la ascultarea continuă a organismului.

FOCUL este ”testul” cel mai important al CURAJULUI și puterii unui om.

Mersul pe cărbuni încinși este proba supremă a trăirii în prezent a unei ființe umane.

Am avut această experiență personală o dată în viață și a reprezentat pentru mine un prag mental legat de posibilitățile ființei umane.

Acum ȘTIU că organismul nostru POATE ORICE.

Știu cu fiecare celulă din corpul meu, că proba FOCULUI – alături de proba APEI, AERULUI și ÎMPĂMÂNTĂRII – reprezintă găsirea drumului către ESENȚA a ceea ce suntem REALMENTE fiecare dintre noi.

Săptămâna ce urmează ne pregătește pentru Solstițiul de iarnă – cea mai scurtă zi a anului (și cea mai lungă noapte) – ce reprezintă FINALUL OFICIAL (astronomic) al anului 2016 și a energiei ultimelor 365 de zile.

Solstițiul de iarnă și cele 3 zile după el – reprezintă un fel de MOARTE SIMBOLICĂ a ceea ce a fost până acum.

GATA!

CE A FOST PÂNĂ ACUM, A FOST!

Faceți-vă RECAPITULĂRILE anului ce a trecut în ziua de Solstițiu – miercuri, pe 21 decembrie – și amintiți-vă de LECȚIILE ANULUI 2016.

CÂT DE MULTE AM ÎNVĂȚAT și anul acesta!

CÂT de mult am crescut, cât de mult am înaintat pe drum!

Chiar și experiențele cele mai neplăcute prin care am trecut ne-au învățat CE SĂ NU MAI REPETĂM pe viitor!

Personal, în anul 2016 am învățat foarte mult CE SĂ NU ÎMI MAI DORESC pe viitor.

Pentru că am avut câteva dorințe care mi-au devenit realitate în 2016 și am constatat că NU ÎMI PLACE ce am obținut, că nu mi-e bine cu împlinirea acestor dorințe și că ILUZIA pe care o aveam inițial s-a destrămat odată cu trăirea REALITĂȚII.

2016 este un an de cifră ”9” (2+1+6), un an de ”finalizare” – de ”sfârșit de ciclu”. Multe lucruri s-au terminat, pentru mulți dintre noi – în 2016. S-au spulberat iluzii, s-au terminat relații, s-au încheiat convenții învechite.

Am învățat câteva LECȚII foarte utile – în special cu privire la prezența FOCULUI în viața mea.

Am învățat că AM NEVOIE DE CĂLDURA FOCULUI.

Fără SOARE, fără căldura focului, fără lumină și fără dinamica solară mă simt lipsită de viață și vegetantă.

Dar cu PREA MULT SOARE și PREA MULTĂ LUMINĂ – devin PREA ACTIVĂ și mă epuizez, mă deshidratez și mă usuc.

Febra este bună pentru imunitatea corpului, dar febra prea mare poate deveni dăunătoare pentru creier și sistemul nervos, așa că este nevoie de controlul ei.

Activitatea, dinamismul sunt minunate, dar prea multă activitate, fără pauză și relaxare, determină apariția epuizării.

ECHILIBRUL FOC / APĂ – FOC / PĂMÂNT și FOC / AER a fost lecția cea mai importantă a anului 2016.

Am nevoie de FRUCTE. Fără dinamica și energia lor, fără focul lor interior și carbohidrați – corpul meu nu se simte bine.

Dar PREA MULTE FRUCTE îmi fac rău, intensifică eliminările, arcă rinichii și-mi dezechilibrează corpul.

Am învățat să moderez consumul de fructe, să adaptez consumul la activitatea mea și am învățat să introduc POSTUL NEGRU în procesul de detoxifiere.

PAUZELE sunt la fel de importante precum ACTIVITATEA.

Iar ECHILIBRUL este cuvântul CHEIE al procesului de vindecare.

La Solstițiul de iarnă, Natura ne invită să facem O PAUZĂ MAI LUNGĂ – ca un fel de ”MOARTE”.

Să fim pregătiți să lăsăm SĂ MOARĂ partea din noi de care nu mai avem nevoie.

Toate amintirile, energiile și învățămintele care nu ne mai trebuie – au nevoie să moară și să fie eliminate.

Nu putem să primim ceva nou într-o casă veche, plină ochi de stagnare.

De SOLSTIȚIUL DE IARNĂ – să folosim puterea focului – pentru a arde ce nu mai este necesar.

Vă propun un exercițiu interesant – tip ritual – în care să notăm pe o hârtie tot ce dorim să lăsăm în trecut, tot ce dorim să MOARĂ, să nu mai cărăm cu noi către anul 2017 (experiențe, sentimente, gânduri, temeri, iluzii, conflicte, relații etc etc).

Cu atât mai mult cu cât anul 2017 va fi un an de cifră ”1” (2+1+7 = 10, 1+0=1), adică un an de ”începuturi”, de debutul unui nou ciclu.

Începeți să faceți această ”listă de mortăciuni” din ziua de luni, chiar de la începutul săptămânii.

Observați ce se ”agață” de voi din trecut, ce cărați încă cu voi, din vechea energie, din vechiul ciclu, ce nu reușiți încă să scuturați din trăirea și experiența voastră.

Notați-vă cu atenție repetițiile și greșelile pe care încă le ”rotați” precum în ”Ziua cârtiței” – celebrul film american în care personajul principal retrăiește aceeași zi, iar și iar, la infinit.

În seara zilelor  de miercuri, joi sau vineri (adică de Solstițiu sau după acesta)  – într-o seară, în oricare dintre ele, când simțiți că este mai bine pentru fiecare dintre voi – realizați o mică ceremonie personală și dați-i foc acestei hârtii (aveți grijă să folosiți un bol mic, în care să fie în siguranță!).

Faceți-o ritualic, spunând o rugăciune sau pur și simplu, cuvinte simple și inspiratoare (exemplu: ”mă eliberez de tot, las totul în urmă, sunt pregătită să las să moară această parte din mine” etc etc).

Puteți face chiar și o mică curățenie în casă, în zilele dinainte de Solstițiu (pentru că luna în scădere ajută foarte mult la curățenie și eliminări!) – astfel încât să vă fie și mai clar ce aveți de lăsat în urmă, ce nu vă mai trebuie, ce doriți să îndepărtați din viața dv (din casa dv – din corpul dv – din mintea dv).

Iar în seara de ritual – puneți-vă alături de bolul în care veți arde hârtia – și alte obiecte ce simbolizează ELEMENTELE (focul, aerul, apa și pământul).

În timp ce arde hârtia pe care ați notat CE LĂSAȚI ÎN URMĂ, puteți să cântați, puteți să vă rugați, puteți să stați în liniște, să inspirați și să expirați profund – faceți ce simțiți că este nevoie să eliberați mai ușor ce aveți de eliberat.

Solstițiul este o perioadă excelentă pentru a petrece timp cu voi înșivă, pentru a vă defini ce NU MAI DORIȚI în viața voastră, pentru a curăța și a vă elibera de tot ce simțiți că nu vă mai este necesar (la toate nivelele).

Solstițiul este ziua cu cel mai puțin FOC (ziua cea mai scurtă a anului) – excelent moment pentru a identifica, în liniște interioară, tot ce nu ne mai servește.

Pentru a ne ușura și elibera de tot ce nu mai dorim.

Pentru a ARDE legăturile care ne împiedică să mergem înainte.

Faceți loc pentru NOU.

Faceți loc pentru SOARELE interior – pentru Christul din inimă – care va apare odată cu ziua de Crăciun – pe 25 decembrie – duminică.

La final de Săptămână – ne pregătim să întâmpinăm SOARELE – LUMINA – NOUA ENERGIE – ce va călători alături de noi următoarele 365 de zile.

Să ne pregătim pentru ea.

Să ne deschidem inimile și să o întâmpinăm curați și eliberați – să permitem să se nască UN NOU CICLU DE ÎNVĂȚARE!

Odată cu 2017 – vine o nouă energie în întreaga lume. UN NOU ÎNCEPUT!

Apa, Aerul și Focul ne-au însoțit în această călătorie, în mod continuu și vor fi alături de noi atâta timp cât vom trăi și va exista mama Terra.

Am învățat o mulțime.

Și continuăm să învățăm și să evoluăm – terminând actualul ciclu  (în 2016) – și începând un nou ciclu de învățare (în 2017) – odată cu Natura și planeta Pământ.

Ce frumusețe este întregul proces și ce norocoși suntem să trăim în aceste vremuri magice!

Vă urez tuturor o săptămână extraordinară – alături de energia purificatoare a Focului!

Cu iubire,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-focului/


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Soekhoe Arvind Ritesh Neeradj, din Olanda, reţinut şi dus la arestare

23 Aug 2017 535

Minunea corpului fizic

21 Aug 2017 946

Piersici - ca în copilăria mea

12 Aug 2017 1397

Turnul de fildeş

26 Jul 2017 885

Vacanța

11 Jul 2017 1356

Am încredere în viaţă

26 Jun 2017 1674

Solstițiu de vară

25 Jun 2017 2234

Anti-fragilitatea

13 Jun 2017 1090

Amorțirea conștientă

05 Jun 2017 1109

Așteptări

02 Jun 2017 1218

Biciclete și momentul potrivit

27 May 2017 1714

Neglijarea

24 May 2017 1200

Zâmbetul şi dinţii

12 May 2017 1126

Indrăzneala noului!

02 May 2017 2526

Sărbători înconjurată de îngeri

19 Apr 2017 1052

Uitarea

16 Apr 2017 945

Acceptarea

14 Apr 2017 1159

Şi eşecul este un succes

03 Apr 2017 955

Iubeşte atunci când celălalt merită cel mai puţin

26 Mar 2017 2096

Procesul de invatare si EFT

23 Mar 2017 952

Recunoştinţa pentru un somn odihnitor

20 Mar 2017 989

Eliberarea energiei negative preluate de la ceilalti

18 Mar 2017 4784

Fotoreportaj La Chilia Veche, în Deltă, natura atinge suflete

17 Mar 2017 1084

Provocarea reprezentata de schimbare

13 Mar 2017 1020

De la durere la stare de calm interior

11 Mar 2017 923

Perioada destramarii iluziei

26 Feb 2017 813

Daruri de lumină – daruri de iubire

18 Feb 2017 932

Perioada golului

11 Feb 2017 1158

Perioada jocurilor

04 Feb 2017 879

Cei care iau

04 Feb 2017 1217

Perioada prevenției si protecției

21 Jan 2017 1133

Perioada de ”RELOCARE”

15 Jan 2017 752

Perioada COMUNIUNII

01 Jan 2017 1194

CARȚI, FRUCTE SI ALTE ”BUNATATI” DE SARBATORI

31 Dec 2016 1266

Perioada aerului 3

17 Dec 2016 1174

Perioada AERULUI – 2 – despre RESPIRAȚIE

12 Dec 2016 1048

Perioada apei – partea a II-a

21 Nov 2016 1389

Perioada APEI

14 Nov 2016 1533

Ziua 14 a dietei cu struguri

07 Nov 2016 1354

Ziua 7 de dietă cu struguri

06 Nov 2016 1456

Ziua 3 de dietă cu struguri Ceva mici stări de slăbiciune și poate un pic de foame – dar mai mult este o reacție a minții, decât a corpului.

31 Oct 2016 1032

Perioada strugurilor

24 Oct 2016 1125

Saptamana ECHILIBRULUI FEMININ/MASCULIN

17 Oct 2016 1151

Saptamana ”GRAIULUI”

10 Oct 2016 954

Saptamana GATULUI

03 Oct 2016 1673

Saptamana INELULUI

27 Sep 2016 956

Saptamana PERLEI

22 Sep 2016 965

Săptămâna AROMELOR

14 Sep 2016 857

Săptămâna muzicii

05 Sep 2016 889

Săptămâna arborelui GREȘELILOR

29 Aug 2016 1026