GastroArt Mușchi tocat (rețetă interbelică)


½ kgr. carne grasă de porc, ½ kgr. carne de vacă se dau de câteva ori pe mașina de carne, până devin ca o pastă, se adaugă treptat jumătate litru lapte și se amestecă cel puțin un sfert de oră, se adaugă sare, piper, puțin cimbru, două ouă și 200 gr. făină, apoi se coace într-o formă lungă și îngustă, unsă copios și presărată cu făină.

Înainte de a se pune în formă, se pune numai câte un sfert din compoziție peste care se aranjează capere și bucățele lunguiețe de castraveți acri, procedând până umplem forma.

După ce se coace o oră, lăsăm să se răcească până a doua zi, o tăiem felioare subțiri cu un cuțit bun și le așezăm pe o farfurie decorând cu foi de salată și ouă răscoapte.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.

Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

Sursă - GastroArt

Citește și: 

Ochiuri în mămăligă (rețetă interbelică)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.