lauraadamache.ro Tort Mimoza cu crema de vanilie si ananas

Tortul Mimoza, in ciuda simplitatii lui, este absolut delicios. In Italia se face de obicei pe 8 martie, cand femeile primesc in dar buchetele de mimoze, flori micute de culoarea soarelui. Acest tort a imprumutat numele florilor datorita faptului ca se orneaza cu miezul pandispanului sfaramat in mici bucatele, asemanatoare mimozelor. Crema clasica a tortului Mimoza este compusa din crema de vanilie si frisca, dar pentru un gust mai special, se pot adauga mici cubulete de ananas, piersici sau caise conservate. Eu am ales deliciosul ananas rondele de la prietenii mei de la Sun Food, care, in combinatie cu lichiorul Limoncello, a dat un gust proaspat acestui tort de primavara. Am facut acest tort Mimoza cu gandul la mami si la soacra mea care maine implineste o frumoasa varsta!  La multi ani dragi femei, va doresc o primavara plina de zambete si impliniri!

Tort Mimoza – Ingrediente (tort 24 cm Ø)
Ingrediente Pandispan pufos pentru Tort Mimoza (24 cm Ø)


6 oua
180 g zahar
150 g faina
30 g amidon de porumb
1 varf cutit sare
1 lingurita plina coaja rasa de lamaie

Ingrediente – Crema de vanilie si ananas pentru Tort Mimoza

400 ml lapte de vaca
100 ml smantana lichida naturala pentru frisca

40 g amidon de porumb
5 galbenusuri medii
125 g zahar tos fin

1 pastaie vanilie
1 lingurita rasa coaja de lamaie
200 ml frisca lichida naturala pentru frisca + 25 g zahar pudra vanilat
4 g gelatina foi/3 g gelatina praf
6 felii de ananas Sun Food

Ingrediente Sirop pentru Tort Mimoza 

100 ml suc de ananas din conserva Sun Food
100 ml apa
125 g zahar tos fin
50 ml lichior Limoncello

Ingrediente decor Tort Mimoza

miez sfaramat pandispan
150 ml smantana lichida pentru frisca + 15 g zahar pudra vanilat
2-3 linguri fulgi de cocos

Mod de preparare: lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.