Sănătate Alimente care menţin sănătatea ochilor

Pentru menţinerea şi îmbunătăţirea vederii, trebuie să consumăm alimente bogate în vitaminele A, E, C, în luteină şi betacaroten. Vitamina A are rolul de a îmbunătăţi vederea pe timp de zi şi de noapte, iar vitamina E protejează membrana celulară, împiedicând astfel acţiunea radicalilor liberi responsabili de apariţia cataractei. Luteina reduce riscul degenerescenţei maculare, care apare la vârste înaintate, iar vitamina C este un excelent antioxidant, care, în combinaţie cu vitamina E, are rolul de a proteja ochii împotriva cataractei.
 
Betacarotenul este un excelent antioxidant, care împiedică oxidarea celulelor şi protejează organismul de radicalii liberi. Pentru menţinerea sănătăţii ochilor, trebuie să consumăm legume, precum morcovi, salată, andive, fasole verde, varză de Bruxelles, broccoli, praz, spanac, mazăre, ardei gras verde şi roşu, ardei iute, dovleac, roşii, ţelină şi porumb. Printre fructele cele mai bune pentru ochi, se numără afinele, kiwi, strugurii, caisele, pepenele galben şi curmalele. De asemenea, foarte benefice sunt şi mărarul, pătrunjelul, oregano, tonul şi ouăle. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Vitamina A, esenţială pentru sănătatea ochilor

06 Sep 2015 2533

Sănătate Peştele, important pentru sănătatea copiilor şi adulţilor

31 Aug 2015 1884

Sfatul medicului Semne care anunta instalarea problemelor de vedere

21 May 2015 4093

Alimente importante pentru o vedere sănătoasă

20 Nov 2014 1606