Alimente care nu ar trebui ţinute în frigider

Unele alimente se păstrează mai bine la temperatura camerei. Ţinute la frigider, acestea se pot degrada mai repede.
 
Usturoiul preferă circulaţia aerului. Păstrat la frigider, poate încolţi mai repede şi se poate strica. În plus, este de preferat să nu amestecăm mirosurile celorlalte alimente cu cel al usturoiului.
 
Cartofii păstraţi la frigider se strică mai rapid decât dacă ar fi păstraţi într-un loc răcoros şi întunecat. Procesul de refrigerare converteşte amidonul din cartof în zahăr, făcându-l mai dulce.
 
Mierea păstrată la frigider se cristalizează şi devine mai greu de folosit. Au existat descoperiri ale unor rezerve de miere în mormintele egiptenilor, iar aceasta încă era comestibilă.
 
Roşiile păstrate la rece devin moi şi pereţii celulari se pot crăpa. Acestea ar trebui depozitate într-un loc ferit de soare, la temperatura camerei.
 
Condimentele şi sosurile condimentate nu beneficiază deloc de pe urma temperaturii din frigider. Din contră, aceasta le poate diminua aroma şi aduce modificări asupra consistenţei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.