Diversificare.ro Barba caprei, rădăcina exotică uitată

Barba caprei este o rădăcinoasă asemănătoare la aspect cu pastarnacul, însă, de culoare neagră. Unii ar spune că are gust de stridii, alţii că se apropie de cel al miezului de anghinare.

Este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, iar numele i-a venit de la rădăcina “păroasă”. În trecut era folosită că antidot pentru muşcăturile de şarpe. Barbă caprei mai este cunoscută şi sub numele de: salsify, iarbă-viperei, rădăcina-şarpelui.

Ce substanţe nutritive conţine barbă caprei şi ce beneficii aduce?

Rădăcina de barba caprei conţine fibre, inuline, un amestec de polizaharide considerate prebiotice, vitamina A, E, B, C, potasiu, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, fier, mangan, cupru şi zinc.

Inulinele favorizează dezvoltarea bifidobacteriilor benefice intestinelor. Astfel, consumul acestei rădăcinoase protejează aparatul digestiv, întăreşte sistemul imunitar, scade nivelul de colesterol din sânge, reduce riscul de accident vascular şi este admis în regimul bolnavilor de diabet. La copii, conţinutul de magneziu şi fosfor ajută la dezvoltarea armonioasă a văzului şi a memoriei.

Când pot introduce barbă caprei în alimentaţia bebeluşului?

Că orice altă rădăcinoasă, barba caprei poate fi introdusă în alimentaţia bebeluşului începând cu vârstă de 6-7 luni. Nu uitaţi de regulă celor 4 zile şi cereţi întotdeauna, înainte, părerea medicului pediatru.

Articol integral pe: http://diversificare.ro/alimente/leguminoase/2015/04/barba-caprei-radacina-exotica-uitata/

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Creţuşca favorizează sănătatea articulaţiilor

24 Sep 2014 1619