Sănătate Beneficiile uimitoare ale ghindelor

Fructe ale stejarului, ghindele se numără printre cele mai bune produse alimentare care acţionează eficient în ceea ce priveşte controlul nivelului de zahăr din sânge. Ghindele au un conţinut scăzut de zahăr şi un gust dulceag. La recoltare, ele au un gust amar, din cauza conţinutului de tanini, din acest motiv, înainte de consum, ghindele trebuie să treacă printr-un proces de prelucrare. Se lasă la uscat într-un loc călduros şi bine aerisit, timp de două săptămâni, apoi se macină cu ajutorul râşnitei electrice.
 
Ghindele au în compoziţia lor proteine, taninuri, fier, potasiu, calciu, magneziu, vitamina B6 şi antioxidanţi. Pulberea obţinută poate fi folosită pentru combaterea anemiei, diareei, dizenteriei , enteritei, colitei de fermentaţie, dar şi în tratarea gastritei şi a ulcerului. Cafeaua de ghindă are efect energizant şi este foarte utilă în combaterea oboselii, durerilor de cap şi surmenajului. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ghindele combat oboseala şi anemia

08 Aug 2014 4450