Sănătate Boia de ardei dulce, proprietăţi şi beneficii

Boiaua de ardei dulce păstrează proprietăţile ardeiului în totalitate. Ardeiul conţine antioxidanţi, este bogat în vitamina A, dar şi în vitaminele B, C, E, în potasiu, zinc, proteine vegetale, fibre, dar şi acid folic, un valoros acid care combate anemia. Boiaua de ardei dulce accelerează metabolismul, reduce colesterolul, contribuie la prevenirea proceselor degenerative şi a îmbătrânirii. Acest condiment asigură o bună funcţionare a inimii, precum şi permeabilitatea vaselor de sânge.
 
Pe de altă parte, boiaua de ardei iute intensifică procesul de slăbire, desfundă nasul, stimulează lupta cu agenţii patogeni şi tratează gingivita. De asemenea, reglează tensiunea arterială, întăreşte inima, arterele şi intensifică circulaţia periferică deficitară. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.