„Buruieni“ bune pentru sănătate

Există multe plante cunoscute sub termenul generic de „buruieni“. Acestea sunt însă utile organismului uman. Unele dintre ele pot avea beneficii medicale considerabile.

Păpădia este una dintre plantele care cresc în grădină. Ea este, de multe ori, aruncată, fiind considerată o „buruiană“. Totuşi, trebuie ţinut cont de faptul că floarea galbenă a păpădiei este una dintre cele mai mari surse de betacaroten din natură, este bogată în proteine, minerale, vitamine şi acizi graşi esenţiali. Consumată pe termen lung, păpădia ajută circulaţia cardiovasculară şi hepatică.

Urzicile sunt bogate în fier, calciu şi vitaminele A şi K. A fost utilizată timp de secole în Europa pentru a trata slăbiciunea intestinală, malnutriţia, diareea şi nenumărate afecţiuni ale pielii.

Brusturele este o buruiană cu renume, mai ales pentru faptul că are acei ţepi care se agaţă de haine cu uşurinţă. De fapt, brusturele posedă proprietăţi antibacteriene, antiinflamatorii şi antioxidante.

Ştirul sau amarantul este cunoscut în unele ţări ca o legumă frunzoasă. Acest lucru se datorează faptului că seminţele de ştir nu conţin gluten, ceea ce înseamnă că este o sursă de fibre, fier, acizi graşi şi numeroase oligoelemente. Consumul acestei plante poate ajuta la scăderea colesterolului şi amplifică funcţionarea sistemului imunitar.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.