Sănătate Calităţile terapeutice ale ceaiului de anghinare

Anghinarea reprezintă planta perfectă pentru aproape orice. Originară din Etiopia, această plantă este erbacee, perenă, conţine vitamine, minerale şi fibre, şi poate fi consumată în mâncare sau sub formă de ceai. Anghinarea are proprietăţi coleretice, colagoge, hepatoprotectoare, laxative, vasodilatatoare, cardioprotectoare şi antialergice.
 
Ceaiul de anghinare este recunoscut pentru proprietăţile sale diuretice, iar acesta contribuie la reglarea zahărului din sânge, protejează şi detoxifică ficatul şi bila, reduce nivelul colesterolului, elimină toxinele din corp, stimulează digestia şi ajută la arderea grăsimilor, prevenind şi retenţia de apă. Acest ceai, de asemenea, contribuie la producerea şi la eliminarea bilei, la protejarea şi la regenerarea celulei hepatice. În plus, ceaiul de anghinare favorizează întărirea sistemului imunitar, prevenind astfel infecţiile sau alte afecţiuni.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.