Ce beneficii aduce ceaiul de trandafir

Ceaiul de trandafir poate fi preparat din boboci, petale sau fructul de trandafir. Datorită proprietăţilor sale, este înviorător şi are o aromă fină de prăjitură. Ceaiul de trandafiri reprezintă o sursă importantă de antioxidanţi şi este bogat în vitaminele A, C, D, E şi K. De asemenea, acest ceai este şi o sursă importantă de pectină, acid citric şi acid malic. 

Ceaiul de trandafiri favorizează detoxifierea organismului, tratează dereglările endocrine, protejează ficatul şi stomacul, ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor, combate constipaţia, curăţă vezica şi susţine fluxul biliar. Totodată, acest ceai atenuează stările depresive, combate anxietatea, insomnia şi oboseala cronică. Ceaiul de trandafiri întăreşte sistemul imunitar, reduce riscul de dezvoltare a infecţiilor în tractul urinar şi de formare a pietrelor la rinichi. În plus, elimină punctele negre şi combate porii dilataţi. Acest ceai îmbunătăţeşte şi funcţionarea vaselor de sânge şi este eficient împotriva bolilor de inimă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.