Sănătate Ce plante apără ficatul de toxine

Ficatul are un rol esenţial în curăţarea, detoxifierea şi purificarea zilnică a organismului. Pentru un corp sănătos, trebuie să avem un ficat sănătos, motiv pentru care este necesară detoxifierea şi revigorarea acestuia. Anghinarea este una dintre plantele care ajută la regenerarea şi îmbunătăţirea funcţiilor ficatului. Această plantă protejează celulele ficatului, sprijină secreţia bilei şi diminuează nivelul trigliceridelor. 

Ciulinii lăptoşi, numiţi astfel datorită petelor albe de pe frunze, dar şi sevei lăptoase din acestea, conţin flvonoizi antioxidanţi, care previn absorbţia toxinelor şi stimulează regenerarea, fiind cea mai renumită plantă pentru sănătatea ficatului.
 
Lemnul dulce, de asemenea, apără ficatul de toxinele dăunătoare. Şi păpădia stimulează activitatea bilei şi a ficatului, dar şi secreţiile salivare şi gastrointestinale. Are efecte detoxifiante, coleretice, diuretice şi depurative. Sunătoarea, folosită sub formă de ceai sau ulei, este indicată în cazuri de dischinezie biliară şi de colecistită. Uleiul de măsline, la rândul lui, favorizează eliminarea secreţiei biliare şi dizolvă calculii biliari.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Plante care protejează ficatul

29 Apr 2015 1907

Armurariul, o plantă cu numeroase beneficii

03 Nov 2014 2762

Trei plante pentru un ficat sănătos

08 Oct 2014 1620

Uleiul de armurariu şi efectele sale asupra ficatului

29 Aug 2014 3725