Sănătate Ce substanţe nutritive conţin germenii de grâu

Germenii de grâu sunt alimente vii, bogate în vitaminele A, E, C şi complexul vitaminic B. Totodată, conţin magneziu, calciu, fier, fosfor, crom, seleniu, fibre şi clorofilă. În timpul procesului de germinaţie, se dezvoltă mai multe vitamine, enzime, minerale, flavonoide şi uleiuri volatile, numite elemente vitale.
 
Din germenii de grâu se poate obţine un suc ce protejează organismul de factori cancerigeni. Acest suc contribuie la oxigenarea celulelor roşii din sânge, stimulează fertilitatea şi acţiunea glandei tiroide, de asemenea, curăţă ficatul. Germenii de grâu au proprietăţi antiinflamatorii, ei previn apariţia eczemelor şi reduc acneea. Totodată, au efecte antioxidante şi detoxifiante, combat constipaţia, reduc colesterolul şi stimulează activitatea sistemului imunitar. Printre alte beneficii ale germenilor de grâu se numără accelerarea digestiei, asimilarea corectă a substanţelor nutritive şi eliminarea grăsimilor inutile din organism. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.