Sănătate Ceaiul de cimişir oferă o stare de bine

Originar din sudul şi vestul Europei, cimişirul, un arbust longeviv care poate trăi până la 600 de ani, are o răspândire foarte largă. În scop terapeutic, se folosesc rădăcinile, coaja şi frunzele, care se prepară sub formă de infuzie, decoct sau tinctură.  Cimişirul onţine vitamine, tanini şi o substanţă rară numită buxenină, folosită pentru întărirea sistemului imunitar. 
 
Are proprietăţi antiinflamatorii şi antisclerotice, fiind folosit în afecţiuni precum dischinezie biliară, colecistite, plăgi atone şi infectate. Printre alte beneficii se numără combaterea febrei şi a crizelor de isterie, îmbunătăţirea memoriei şi a puterii de concentrare, tratarea afecţiunilor ficatului. Infuzia din cimişir se prepară astfel: se pune o lingură de frunze şi ramuri tinere la o cană de apă clocotită, se infuzează un minut, se strecoară şi se îndulceşte cu miere. Se consumă maxim două căni pe zi. Ceaiul oferă o stare de bine şi de relaxare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cimişirul – beneficii uimitoare pentru sănătate

29 Sep 2014 11670