Sănătate Ceaiul de gălbenele întăreşte sistemul imunitar

Gălbenelele conţin substanţe nutritive benefice pentru sănătate, precum betacaroten, vitamina C, steroli, flavonoide, tanini, saponine, uleiuri volatile şi substanţe triterpenice. De asemenea, conţin antioxidanţi care protejează celulele organismului de efectul dăunător al stresului oxidativ, scăzând astfel riscul apariţiei unor inflamaţii în corp. Gălbenelele au proprietăţi antiinflamatorii, decongestive, antiseptice, antimicrobiene, imunostimulente, cicatrizante, carminative. Graţie acestor efecte, ele grăbesc vindecarea şi regenerarea ţesuturilor.
 
Ceaiul de gălbenele, totodată, întăreşte sistemul imunitar, ameliorează simptomele afecţiunilor gastrointestinale, precum gastrită, indigestie sau ulcer peptic, poate preveni arsurile stomacale şi este eficient în tratarea afecţiunilor tractului urinar. De asemenea, ceaiul de gălbenele ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din corp şi protejează ficatul, vezica urinară, dar şi alte organe interne, favorizând în acelaşi timp scăderea în greutate.

Acest ceai vindecă durerile de gât, diminuează simptomele gingivitei sau a altor afecţiuni ale cavităţii orale. Pe de altă parte, ceaiul de gălbenele este folosit şi în tratarea vânătăilor, a rănilor, eczemelor şi arsurilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceaiul de gălbenele tratează infecţiile gâtului

10 Nov 2014 2561