Chiroterapia, metodă de tratament alternativă pentru blocajele osoase, musculare şi nervoase

Chiroterapia (chiropractica) este o metodă alternativă de tratament al dezechilibrelor apărute la nivelul sistemelor osos, muscular sau nervos, prin rearanjarea vertebrelor cervicale, manual, de către un terapeut specialist.
Metoda a fost descoperită în anul 1895 şi se bazează pe credinţa conform căreia foarte multe dintre afecţiunile organismului uman au la bază subluxaţii de la nivelul coloanei vertebrale, sau alinierea defectuoasă a vertebrelor.

 
Şedinţele de chiroterapie contribuie şi la corectarea tulburărilor biomecanice, influenţând pozitiv poziţia corpului, mobilitatea şi circulaţia sanguină. Acestea pot înlătura durerile de gât, de cap, de spate, de mijloc, de şolduri şi de genunchi, îmbunătăţind întregul tonus muscular. Unii chiroterapeuţi susţin că metoda de tratament practicată de ei poate vindeca şi afecţiuni mai grave, precum sindromul de colon iritabil, colicile sau chiar astmul. De asemenea, prin aşezarea corectă a vertebrelor, susţin aceştia, se va obţine un echilibru perfect între sistemul respirator, cel nervos şi cel imunitar. Această tehnică nu prezintă riscul unor efecte secundare, fiind accesibilă şi relaxantă. În schimb, medicii aduc şi argumente contra utilizării acestei metode terapeutice în cazul afecţiunilor grave, susţinând că, fără un tratament medicamentos, prescris în urma unui control amănunţit, nu se pot obţine rezultatele scontate.
Atenţie! Acest tip de tratament trebuie urmat doar la indicaţia medicului chiropractician, nefiind indicat peroanelor care suferă de osteoporoză.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.