sfaturimedicale.ro Consumul exagerat de sare sporeşte riscul de cancer la stomac

O alimentaţie prea bogată în sare creşte riscul apariţiei cancerului gastric, prin favorizarea activităţii bacteriene, relatează passionsante.be.

Bacteria Helicobacter pylori, extrem de răspândită - jumătate din populaţia lumii are această bacterie, identificată ca element preponderent în apariţia ulcerelor gastro-duodenale. Cercetătorii s-au întrebat de ce ea se manifestă cu atâta violenţă la unii, în timp ce la alţii rămâne în stare latentă.

Continuarea pe sfaturimedicale.ro/

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legumele s-au scumpit. Anul acesta, cel mai sărac coş pascal sare de 150 de lei!

06 Apr 2018 3031

Mănânci de post şi consumi pate vegetal, dar ştii ce conţine? (document)

12 Apr 2016 2992

Sănătate Sarea de Himalaya, întrebuinţări medicinale şi beneficii

29 Jun 2015 1663

Recomandări pentru o alimentaţie sănătoasă în sezonul cald

06 Jun 2015 1592