Sănătate Coriandrul scade colesterolul

Coriandrul este o plantă erbacee anuală folosită drept condiment în gastronomie. În scop medicinal, de la coriandru, se folosesc seminţele, care se usucă şi se macină, dar şi frunzele, care au proprietăţi antiseptice şi pot ajuta digestia. Coriandrul conţine substanţe proteice, aminoacizi, sitosteroli, tocoferoli, cumarine, acid cafeic şi clorogenic, acizi graşi şi ulei volatil.
 
Acest condiment are proprietăţi carminative, spasmolitice, stomahice şi bactericide, fiind indicat în afecţiuni precum dispepsii, meteorism abdominal, anorexie, afecţiuni hepato-biliare, parazitoze intestinale şi tulburări digestive. Ceaiul de seminţe de coriandru ajută la eliminarea viermilor intestinali, reglează digestia, combate colicii noilor născuţi, reglează nivelul glicemiei şi scade colesterolul. Pulberea de coriandru poate preveni apariţia unor forme de cancer, precum cancerul de colon, ficat şi de stomac. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.