De ce e bine să bei ceai de rozmarin


Rozmarinul este recunoscut pentru activarea și îmbunătățirea funcțiilor digestive și în special pentru facilitarea funcției vezicii biliare (este colagog, facilitând evacuarea bilei), scrie realitatea.net.
 
Este un antispastic și are o acțiune stimulantă asupra sistemului nervos, fiind indicat în tratamentul diverselor cazuri de astenie. Este folosit și pentru tratarea infecțiilor din sfera ORL, în special pentru calmarea tusei și tratarea bronșitelor.
 
Pe cale externă este folosit pentru reducerea durerilor reumatice sau pentru tratarea problemelor legate de circulația sanguină periferică. Se aplică sub formă de comprese cu decoct de rozmarin sau sub formă de creme, geluri sau loțiuni ce conțin ulei esențial de rozmarin.
 
O baie în care se adaugă ulei de rozmarin este un mod excelent de combatere a reumatismului sau a oboselii, scrie Agerpres.
În scop terapeutic se utilizează partea aeriană a plantei, proprietățile rozmarinului fiind date de frunze și de inflorescențe.
Cel mai simplu mod de folosire este sub forma de infuzie sau decoct. Pentru tratamente de lungă durată se pot folosi capsulele cu rozmarin.
 
Ceaiul de rozmarin accelerează tranzitul intestinal, fortifică organismul slăbit, încetinește procesul de îmbătrânire și este energizant. De asemenea, calmează tulburările gastrice și ajută funcționarea optimă a ficatului.
 
Sursa foto: realitatea.net
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.