17 Mar, 2015 00:00
1074
Rodica MITU
Peştele, un aliment hrănitor, gustos şi uşor digerabil, se numără printre alimentele recomandate pentru o alimentaţie echilibrată din punct de vedere nutriţional. Carnea de peşte conţine proteine, vitaminele A, B, D şi E, potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu. Peştele alb este foarte eficient în lupta împotriva kilogramelor în plus. Din categoria peştelui slab, codul şi halibutul se consumă destul de des, iar din categoria celui gras, somonul, tonul, macroul şi sardinele sunt cel mai des consumate. De asemenea, consumul de peşte gras ajută memoria şi scade posibilitatea de a dezvolta boala Alzheimer.
Un alt motiv pentru care peştele nu ar trebui să lipsească din alimentaţie se referă la aportul de Omega-3, care împiedică coagularea sângelui şi reglează bătăile neregulate ale inimii. De asemenea, peştele îmbunătăţeşte starea de spirit şi atenuează depresia, previne apariţia artritei, reduce nivelul colesterolului şi contribuie la buna funcţionare a ochilor şi a inimii.
Carnea de peşte, totodată, previne şi combate anemia, accelerează arderea grăsimilor, previne inflamaţiile şi este indicată persoanelor care suferă de artrită reumatoidă. Datorită conţinutului în calciu, peştele contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor şi la prevenirea osteoporozei.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: