Sănătate De ce să consumăm tărâţe de grâu

 
Tărâţele de grâu au numeroase proprietăţi benefice pentru sănătatea organismului nostru. Tărâţele de grâu conţin vitamine, precum retinol, niacină, tocoferol şi piridoxină, minerale şi antioxidanţi.Tărâţele de grâu, datorită conţinutului bogat în fibre, facilitează tranzitul intestinal şi tratează problemele de constipaţie. Tărâţele de grâu sunt recomandate în alimentaţia persoanelor care suferă de obezitate, deoarece stratul exterior al cerealelor reduce absorbţia de substanţe nutritive.
 
În plus, acestea controlează apetitul şi cresc senzaţia de saţietate.Tărâţele de grâu conţin acizi graşi nesăturaţi care cresc nivelul colesterolului bun şi, astfel, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, tărâţele de grâu îmbunătăţesc digestia, uşurează semnificativ procesul de tranziţie al alimentelor, ajută la menţinerea celulelor tinere. Tărâţele de grâu sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie, din cauza faptului că acestea au un conţinut considerabil de minerale. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tărâţele de grâu, rezultate surprinzătoare în tratarea unor boli

29 Jun 2014 2344