Sănătate Îmbunătăţeşte-ţi memoria cu ajutorul unei alimentaţii sănătoase

Degradarea creierului poate fi încetinită cu ajutorul unei alimentaţii sănătoase, a sportului şi odihnei. Alimentaţia joacă un rol important în ceea ce priveşte menţinerea sănătăţii creierului. Printre alimentele care ar trebui consumate se numără afinele, deoarece ele conţin cantităţi mari de antioxidanţi, vitamine şi minerale de care creierul are nevoie. Consumate proaspete sau sub formă de suc, afinele susţin memoria şi concentrarea, protejează inima de bolile cardiovasculare şi previn diabetul zaharat. Consumul frecvent de afine, de asemenea, scade riscul de a suferi de Alzheimer.
 
Seminţele de dovleac, de floarea-soarelului şi de in, precum şi fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic) conţin o cantitate importantă de vitamina E, substanţă care poate preveni declinul cognitiv, deoarece menţine sănătatea creierului. Şi rodia îmbunătăţeşte memoria şi puterea de concentrare, scade nivelul de stres, încetineşte îmbătrânirea şi protejează creierul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi. Pe de altă parte, ceaiul verde stimulează activitatea creierului, îmbunătăţeşte memoria, precum şi starea de spirit. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.