Interviu cu Lakme Eren, coordonator proiect Acibadem Constanţa Grupul Acibadem urmează să ajungă la Constanța. Ce aduce nou pe piața medicală?



Lakme Eren a început Facultatea de Medicină Generală în România şi a absolvit-o în Istanbul. După studii suplimentare de management la Siemens Academy - AMC - Johns Hopkins şi Maltepe University, a devenit omul de bază în conducerea mai multor centre medicale. Actualmente, este coordonator proiect pe Constanţa al compania Acibadem, care numără 17 spitale şi 13 clinici în Turcia.

Ce este Acibadem în Turcia şi ce ar putea aduce nou în sistemul medical din România?

Acibadem Healthcare Group a devenit o marcă internaţională în sectorul sănătate, în prezent fiind cea mai valoroasă instituție de sănătate din Turcia. Primul spital a fost fondat în 1991, Grupul fiind în continuă extindere. În cifre, lanțul instituțiilor medicale arată astfel: 13.000 de angajați din care 2.500 sunt medici în diferitele locaţii din reţeaua de 17 spitale generale, 13 centre medicale şi laboratoare centrale.
Din 2012, Acibadem face parte din reţeaua International Healthcare Holdings, investiţie comună a familiei Aydinlar din Turcia, a Fondului de Investiţii al Guvernului din Malaezia - Khazanah şi a Mitsui, cel mai mare grup din Japonia.
Acibadem este o reţea integrată de servicii medicale, care sunt oferite dincolo de spitalele sale. Astfel că, prin departamentele sale de specialitate, Acibadem proiectează, construieşte şi echipează spitale în Turcia şi pe plan internaţional, furnizează servicii de asigurare medicală, servicii de ambulanţă terestră, aeriană, asistenţă la domiciliu şi tele-medicină, servicii de catering şi curăţenie pentru spitale, servicii de laborator cu un spectru larg incluzând şi genetică, patologie, celule stem, bancă de sânge. Să nu uităm și de Acibadem University, primul grup medical ce are de la Ministerul Educaţiei aprobarea de a-şi deschide propria universitate academică, fiind prima înfiinţată în Turcia de către un grup medical, departament dedicat pregătirii viitoarelor generaţii de medici.

Cum s-a desfăşurat cariera dumneavoastră ca medic şi manager?

Am început Facultatea de Medicină Generală în România şi am absolvit-o la una dintre cele mai vechi şi prestigioase facultăţi de medicină din Istanbul. Am lucrat peste 14 ani ca medic şi manager în domeniul privat, clinici şi spitale din Turcia acreditate internaţional. După studii suplimentare de management la Siemens Academy - AMC - Johns Hopkins şi Maltepe University, mi-am folosit cunoştinţele şi experienţa atât ca medic, cât şi ca manager, atât în domeniul medical cât şi în comunicaţie, marketingul dezvoltând puternice relaţii internaţionale cu pacienţi, spitale, autorităţi, atât în Turcia, cât şi în România.
Am avut o experienţă de nouă ani ca medic de urgenţă, director medical adjunct, director medical, medic coordonator al pacienţilor internaţionali (în special români) la un renumit spital din Turcia, cu aceasta ocupând un loc în Managementul Îngrijirilor Medicale Globale şi Turismul Medical, dezvoltând protocoale, fiind inclusă în programe de case management, aducând beneficii, dar în acelaşi timp ţinând cont şi de consideraţiile culturale, nevoile speciale şi aşteptările pacienţilor atât naţionali, cât şi internaţionali.
Am lucrat cu furnizorii de îngrijiri medicale, instituţii de stat, companii de asigurări, angajaţi şi alţi beneficiari de servicii de îngrijiri medicale, concentrându-ne pe transparenţă şi pe înalta calitate a serviciilor de îngrijiri medicale. Scopul meu este de a conecta ţările şi spitalele cu sisteme de acreditare, făcând posibil accesul şi al persoanelor din România la cel mai înalt nivel de tehnologie şi informatii şi servicii de îngrijiri medicale cum este şi Acibadem Hospitals Group, pe care, actualmente, îl reprezint în România.

Acibadem urmează să ajungă și la Constanța. Care este background-ul acestei decizii?

De câţiva ani, tot mai mulţi români se tratează la clinicile Acibadem din Turcia. Pentru a veni în întâmpinarea cererii crescute din partea pacienţilor români, care au posibilităţi limitate pentru anumite tratamente în România, dar şi pentru a consolida relaţiile cu partenerii existenţi, Acibadem Hospitals Group va deschide o reprezentanţă oficială şi în Constanţa, reprezentanţii companiei oferind detalii suplimentare referitor la programări, tratamente, costuri şi deplasarea la clinicile Acibadem. Referitor la costuri, menţionez şi subliniez că în Turcia, costurile serviciilor medicale sunt mult mai reduse faţă de cele ale serviciilor medicale similare şi de aceeaşi calitate din Europa. De asemenea, reprezentanţii noştri vă pot asista cu privire la transmiterea unei a doua opinii medicale la distanţă, din partea medicilor specialişti de la Acibadem. Un alt aspect foarte important este că dorim să urmărim îndeaproape şi să facilităm împreună cu instituţiile medicale partenere recuperarea postoperatorie a pacienţilor sau continuarea tratamentelor în România, după ce se întorc de la Acibadem.

Ce mesaj le transmiteţi tinerilor studenţi şi medici deschişi către o colaborare?

Să aibă mintea şi sufletul deschise pentru a evolua atât ca oameni, dar şi ca viitori medici profesionişti, să aibă şansa de a colabora cu astfel de echipe experimentate de specialişti în domeniul sănătăţii care urmăresc îndeaproape cele mai recente apariţii şi cercetări în medicină.
Celor care doresc informaţii sau vor să cunoască serviciile furnizate de Acibadem le recomand site-ul nostru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a semnat, de curând, un protocol de colaborare cu Grupul de Spitale Acibadem din Turcia

23 Oct 2014 1857

Acibadem Healthcare Group, o marcă internaţională Medicii constănţeni au discutat cu reprezentantul companiei în România (galerie foto)

20 Sep 2014 2540