Muştarul negru îmbunătăţeşte digestia

Cultivat în numeroase părţi ale lumii, muştarul se numără printre cele mai populare condimente. Există muştar alb, negru şi brun. Folosit încă din cele mai vechi timpuri de către greci, muştarul negru are boabe rotunde şi dure, iar culoarea seminţelor acestui soi variază de la cafeniu până la negru. Conţine proteine, enzime, uleiuri volatile, vitamine, minerale (magneziu, fosfor, zinc). Are proprietăţi diaforetice, diuretice, emetice, carminative şi stomahice.
 
Printre beneficiile muştarului negru se numără îmbunătăţirea digestiei, ameliorarea simptomelor bolilor reumatice şi grăbirea vindecării gripei. Cataplasmele cu acest condiment calmează durerile provocate de gută. De asemenea, muştarul negru este eficient în tratarea nevralgiilor, prin băi şi cataplasme. Pentru reducerea febrei, ceaiul obţinut din seminţele de muştar negru se adăugă în apa de baie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Seminţele de muştar ajută buna funcţionare a sistemului nervos

03 Apr 2015 1837

Muştarul negru şi muştarul alb, tratamente neconvenţionale pentru numeroase afecţiuni

21 Jun 2014 1805