Oficial! Termenul de valabilitate a biletelor de trimitere de la medici va fi prelungit, în contextul pandemic

  • Se prelungește până la finalul lunii în care încetează starea de alertă valabilitatea trimiterilor medicale și nu numai
  • Sunt incluse în ordin și recomandările medicale pentru îngrijiri medicale la domiciliu, îngrijiri paliative la domiciliu, precum și pentru dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asistive, ce se depun/ se transmit la casa de asigurări de sănătate
 
 
Prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 2.213/937/2021, publicat pe 22 octombrie în Monitorul Oficial nr. 1.009, se elimină necesitatea prelungirii succesive a valabilității unor documente emise de medici, în condițiile în care starea de alertă se tot prelungește de la lună la lună, iar asigurații au nevoie de aceste documente pentru a putea face diverse investigații.

Astfel, se prelungește până la finalul lunii în care încetează starea de alertă, declarată în contextul pandemiei de coronavirus, termenul de valabilitate pentru următoarele documente a căror valabilitate expiră până atunci:

 
  • biletele de trimitere pentru specialităţi clinice, inclusiv pentru specialitatea medicină fizică şi de reabilitare;
  • biletele de trimitere pentru specialităţi paraclinice;
  • recomandările medicale pentru îngrijiri medicale la domiciliu, îngrijiri paliative la domiciliu, precum și pentru dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asistive, ce se depun/ se transmit la casa de asigurări de sănătate;
  • deciziile de aprobare pentru procurarea dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive.
 
„În cazul deciziilor pentru dispozitivele medicale acordate prin închiriere, pentru dispozitivele de protezare stomii şi pentru dispozitivele pentru incontinenţă urinară, al căror termen de valabilitate a fost prelungit, se emite o nouă decizie de aprobare, cu precizarea duratei pentru care se prelungeşte decizia iniţială, precum şi taloanele aferente perioadei pentru care a fost prelungită decizia. Atât noua decizie, cât şi noile taloane se transmit persoanei beneficiare prin orice mijloace de comunicare”, scrie în ordin.

Această măsură este necesară, după cum a fost motivată apariția acesteia, pentru eliminarea „riscului neacordării drepturilor prevăzute de lege persoanelor asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate” și pentru asigurarea permanentă a continuităţii acordării serviciilor medicale.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și 

În atenția pacienților! O serie de trimiteri medicale nu vor mai avea valabilitatea prelungită
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SPIT Constanța a atribuit noi contracte către Pink Post Solutions și TDL Soft Solutions (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 550

Posța Română anunță suspendarea traficului poștal internațional pentru destinațiile Israel și Palestina

14 Oct 2023 831

Noi percheziții domiciliare pentru destructurarea unei reţele româno-bulgare de contrabanda cu tutun. Ce au descoperit anchetatorii

25 Aug 2023 754

Pink Post Solutions SRL a încheiat un nou contract cu Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2023 1813

Hotărâre a CLC pentru revocarea unui PUZ, anulată de instanță! Judecătorii spun că simpla trimitere la referatul întocmit de primarul Chițac și alte trimiteri nu sunt suficiente (MOTIVARE)

02 Nov 2022 1854

Pink Post Solutions SRL, firma de casă a SPIT Constanța

14 Mar 2022 3114

Pink Post Solutions SRL a câștigat un nou contract cu Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța

04 Mar 2022 2605

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a încheiat un nou acord-cadru cu Pink Post Solutions SRL

23 Feb 2022 2335

Pink Post Solutions SRL bifează un nou contract cu Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța

12 Feb 2022 2407

În era digitalizării, Primăria Constanța cumpără servicii poștale de peste 2 milioane lei

08 Nov 2021 1063

Pink Post Solutions a semnat un contract cu SPIT Constanța pentru corespondenţă curentă neprioritară

28 Oct 2021 3043

ZIUA LIVE. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, fruntaș la trimiteri în judecată. Ce spune șeful parchetului

23 Jun 2021 4108

În atenția pacienților! O serie de trimiteri medicale nu vor mai avea valabilitatea prelungită

05 Apr 2021 3493

Prim-procurorul Stanciu „Nicio faptă penală nu trebuie să rămână nepedepsită“ Parchetul Judecătoriei Constanța, locul II pe țară la trimiteri în judecată, la ceasul bilanțului!

19 Feb 2021 5039

Parchetul Judecătoriei Constanţa, locul doi pe țară la numărul de trimiteri în judecată

12 Feb 2021 1713