Orezul roşu, proprietăţi nutritive de excepţie

Un aliment gustos şi o combinaţie între orezul sălbatic şi cel de cultură, orezul roşu este un orez integral cu o coajă exterioară roşie şi o textură uşor elastică la mestecat. Utilizarea ca medicament a început în anii 70, în SUA, fiind indicat mai ales în probleme circulatorii şi digestive. Prin prezenţa vitaminei E şi a antioxidanţilor, orezul roşu reprezintă un aport nutritiv de excepţie. În timpul fierberii, apa devine roșie, la fel ca toate legumele care fierb lângă acest tip de orez.
 
De asemenea, conţine şi vitamina B6, magneziu, fier, mangan, zinc. Datorită acestui conţinut, orezul roşu întăreşte sistemul imunitar şi apără organismul de acţiunea radicalilor liberi. Printre alte beneficii ale orezului roşu se numără prevenirea bolilor cardiovasculare şi menţinerea sănătăţii vaselor de sânge. Acest orez reglează acţiunea unei enzime din ficat, responsabilă pentru producerea colesterolului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.