Patru remedii naturiste pentru curăţarea colonului

Colonul, o parte a sistemului digestiv, are rolul de a extrage apa, sarea, vitaminele şi substanţele nutritive din alimentele nedigerabile. În cazul în care acesta nu funcţionează corect, începe să absoarbă toxinele, în loc să le elimine, fapt ce produce o serie de neplăceri, printre acestea numărându-se durerile de cap, balonarea, constipaţia, creşterea în greutate, oboseala şi aparitia unor boli cronice. Pentru a evita aceste probleme este necesară curăţarea colonului.
 
Unul dintre cele mai eficiente remedii este cura cu suc de mere, care accelerează tranzitul intestinal, descompune toxinele şi îmbunătăţeşte starea de sănătate a ficatului şi a sistemului digestiv. Cura cu suc de mere se ţine trei zile, timp în care se bea, de mai multe ori pe zi, câte un pahar de suc de mere proaspăt, iar după 30 de minute, se consumă un pahar cu apă. Un alt aliment eficient pentru curăţarea colonului este ghimbirul, care reduce balonarea, stimulează funcționarea colonului, ţine la distanță toxinele, ajută digestia şi stimulează secreția de sucuri digestive.
 
De asemenea, şi sucul de lămâie contribuie la curăţarea colonului, datorită proprietăților antioxidante și conținutului bogat în vitamina C. Fructele şi legumele verzi, care sunt bogate în clorofilă, au capacitatea de a curăţa colonul şi de a menţine sănătatea sistemului digestiv. Spanacul, mazărea, sparanghelul, varza şi algele de mare sunt bogate în clorofilă, ceea ce înseamnă că pot ajuta la curăţarea tractului digestiv şi la detoxifierea ficatului. Clorofila întârzie dezvoltarea bacteriilor nocive şi contribuie la vindecarea mucoasei tractului gastrointestinal.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Fructe uimitoare pentru curăţarea colonului

01 Jun 2016 2329