Piperul negru contribuie la eliminarea toxinelor

Unul dintre cele mai folosite ingrediente în toate bucătăriile, piperul, aparţine familiei Piperaceae şi se găseşte în patru culori – negru, alb, roşu şi verde. Piperul negru conţine, printre altele, fibre, potasiu, fier şi vitaminele C şi K. Combinat cu carne de porc, peşte, sosuri şi numeroase alte preparate, aroma puternică a piperului stimulează apetitul şi contribuie la o mai bună digestie. Datorită efectului diuretic, ajută la eliminarea toxinelor şi decompunerea celulelor grase, favorizând scăderea în greutate. Desfundă nasul, sinusurile şi ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor. Piperul reduce durerile de dinţi şi, în acelaşi timp, contribuie la sănătatea danturii, luptând împotriva cariilor.

Un excelent remediu pentru afecţiunile respiratorii, piperul combate şi tratează anemia. Totodată, este folosit şi în prepararea măştilor exfoliante. În acest sens, se zdrobeşte piperul şi se masează uşor tenul cu soluţia obţinută. Astfel vor fi îndepărtate celulele moarte şi stimulată circulaţia sângelui. Această mască vindecă acneea. De menţionat este că persoanele care au suferit intervenţii chirurgicale abdominale nu trebuie să consume piper, deoarece are capacitatea de a irita intestinele. De asemenea, trebuie folosit cu moderaţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Piperul Cayenne și beneficiile sale extraordinare

14 May 2022 17388

Sănătate Uleiul de piper negru ameliorează durerile reumatice

20 May 2015 1510

Sănătate Piperul ajută digestia

31 Dec 2014 1410

Sănătate Piperul negru protejează pielea de infecţii

16 Dec 2014 1467

Vitamina P, indicată persoanelor ce suferă de astm bronşic şi alergii

17 Jul 2014 4300

Muştarul negru şi muştarul alb, tratamente neconvenţionale pentru numeroase afecţiuni

21 Jun 2014 1800