Sănătate Alimente care combat răceala şi gripa

Cei mai buni aliaţi în lupta împotriva răcelii şi a gripei, pe lângă medicamente, sunt alimentele. Pentru a învinge răcelile, care sunt destul de dese în sezonul rece, trebuie să consumăm alimente care au proprietăţi curative şi care întăresc sistemul imunitar, cum ar fi cele bogate în zinc, printre acestea numărându-se cerealele integrale, stridiile, seminţele de dovlec, carnea de vită şi nucile caju. De menţionat este că deficienţa de zinc scade rezistenţa organismului la infecţii.
 
Şi usturoiul este cunoscut pentru eficienţa sa împotriva infecțiilor. Are proprietăţi antifungice, vindecă şi dezinfectează, reglează circulația sângelui și este foarte bun pentru inimă. Grapefruitul, datorită efectelor antibacteriene şi antiseptice, ajută la vindecarea şi prevenirea răcelilor. Pe de altă parte, morcovul este o legumă bogată în caroten și un stimulent natural pentru apărarea organismului, în timp ce ghimbirul stimulează sistemul imunitar şi ajută la tratarea tusei şi a febrei. De asemenea, iaurtul şi bananele întăresc sistemul imunitar.
                                    

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.