Sănătate Beneficiile ceaiului de coada calului

O plantă care creşte în zonele mlăştinoase ale Europei şi Statelor Unite, coada calului este folosită în scop terapeutic şi conţine oxid salicic, gluteolină, fitosterină, acid malic, acid oxalic, vitamina C, ulei volatil şi săruri de potasiu. Coada calului are proprietăţi expectorante, bronhodilatatoare, cicatrizante, epitelizante, antiinflamatorii, antiseptice, antimicrobiene şi remineralizante.
 
Datorită acestor proprietăţi, ceaiul este recomandat în tratarea ulcerului varicos, a degerăturilor, eczemelor, umflăturilor, dar şi a edemelor de la picioare. De asemenea, ceaiul de coada calului previne calculoza renală, contribuie la cicatrizarea rănilor, combate transpiraţia excesivă a picioarelor şi tratează artroza. În plus, acest ceai are efecte pozitive şi în tratarea infecţiilor genito-urinare, a bolilor renale, obezităţii, artritei, afecţiunilor reumatice şi a celulitei. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.