Sanatate
Sănătate Caperele ajută la tratarea infecţiilor gastrointestinale
24 Feb, 2015 13:34
907
Rodica MITU
Caperele sunt mugurii înfloriţi ai unui arbust pitic, cultivat mai ales în zona Mării Mediterane şi în statele din sudul Statelor Unite. Ele conţin proteine, carbohidraţi, quercitină, rutin, fier, iod, sodiu, fibre, glucide, acizi graşi şi vitamina C. Au proprietăţi antiinflamatorii, analgezice, antihelmitice, antireumatice, antihemoroidale, depurative, expectorante şi tonic amare.
Caperele stimulează funcţiile hepatice, ajută la tratarea infecţiilor gastrointestinale, a diareei, gutei, afecţiunilor renale, tusei, anemiei, inflamaţiilor, reumatismului şi cuperozei. De asemenea, au proprietăţi de detoxifiere a organismului, acţionând la nivel renal, hepatic, biliar şi intestinal. Au rol şi în stimularea metabolismului grăsimilor şi în arderea acestora. În plus, caperele stimulează activitatea stomacului şi pancreasului, ajută la creşterea poftei de mâncare.
Nu exista articole asemanatoare.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: