Sănătate Caperele ajută la tratarea infecţiilor gastrointestinale

Caperele sunt mugurii înfloriţi ai unui arbust pitic, cultivat mai ales în zona Mării Mediterane şi în statele din sudul Statelor Unite. Ele conţin proteine, carbohidraţi, quercitină, rutin, fier, iod, sodiu, fibre, glucide, acizi graşi şi vitamina C. Au proprietăţi antiinflamatorii, analgezice, antihelmitice, antireumatice, antihemoroidale, depurative, expectorante şi tonic amare.
 
Caperele stimulează funcţiile hepatice, ajută la tratarea infecţiilor gastrointestinale, a diareei, gutei, afecţiunilor renale, tusei, anemiei, inflamaţiilor, reumatismului şi cuperozei. De asemenea, au proprietăţi de detoxifiere a organismului, acţionând la nivel renal, hepatic, biliar şi intestinal. Au rol şi în stimularea metabolismului grăsimilor şi în arderea acestora. În plus, caperele stimulează activitatea stomacului şi pancreasului, ajută la creşterea poftei de mâncare. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.