Sănătate Cât de eficientă este Spirulina în detoxifierea ficatului și a rinichilor

Spirulina este o microalgă albastră verzuie și reprezintă una dintre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ. Aceste microalge au ajutat la producerea oxigenului cu milioane de ani în urmă, până când au putut să se dezvolte alte viețuitoare. Numele de „spirulină” este dat de forma sa spiralată. Foarte bogată din punct de vedere nutritiv, spirulina este încadrată în categoria superalimentelor, deoarece se consideră că o persoană poate supraviețui doar cu microalgele albastre-verzui și cu apă. Spirulina a fost descoperită prima oară în lacuri naturale cu apă alcalină din Africa și America de Sud.

Ce substanțe nutritive conține spirulina și ce beneficii aduce organismului?

Spirulina are un conținut ridicat de proteine vegetale, cam de patru ori mai mare decât cel întâlnit în carnea de pește sau cea de vită. Proteinele sunt de cea mai bună calitate, sunt complete având toți cei 8 aminoacizi esențiali și 10 acizi non-esențiali.

Spirulina este folosită cu succes pentru tratarea anemiei datorită conținutului ridicat de GLA ( acid gamma-linoleic), un acid esențial de tip omega de o importanță majoră pentru creștere și dezvoltare normală. Acest acid se găsește și în laptele matern.

Bogată în clorofilă, minerale și vitamine, spirulina este indicată copiilor ce nu au un meniu variat și bogat în legume de diferite culori. Are un conținut ridicat de vitamina B, vitamina A, vitamina D, vitamina K, vitamina E, calciu, crom, iod, magneziu, fosfor, seleniu, potasiu și zinc. Subtanțele nutritive din alcătuirea spirulinei contribuie la dezvoltarea sistemului imunitar, la sănătatea dinților, a oaselor și a ochilor.

Spirulina combate bolile cardiovasculare,ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge diminuând problemele provocate de diabetul de tip II, restabilește PH-ul organismului, este importantă pentru sănătatea sistemului nervos. Algele albastre-verzui au ca efect benefic și pierderea în greutate în mod natural, oferind în același timp organismului toate vitaminele importante.

Antioxidanții și fitonutrienții ajută la detoxifierea ficatului și a rinichilor. Acest proces de detoxifiere poate provoca amețeli, stări de vomă, constipație, sete sau dureri de stomac. Aceste efecte secundare sunt resimțite de obicei de persoanele adulte datorită carențelor din organism.

Articolul integral îl puteți citi pe http://diversificare.ro/alimente/2014/12/spirulina/

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Chefi la cuțite. Celebrul artist Costi Ioniță, din Constanța, i-a uimit pe jurați. Câte cuțite a primit și cine nu i-a dat

24 Mar 2021 2314

Ce este și ce beneficii are spirulina?

12 Oct 2019 910

Sănătate Spirulina, considerată o algă minune

11 Aug 2015 1713

Sănătate De ce este spirulina benefică pentru organism

25 Jun 2015 1567

Sănătate De ce spirulina este considerată un „super-aliment”

17 May 2015 1771

Indicaţiile terapeutice ale spirulinei

12 Dec 2014 1549

Superalimentele, delicii și beneficii

27 Aug 2014 1505

Patru remedii naturiste pentru creşterea imunităţii

18 Aug 2014 4678

Trei alimente esenţiale pentru organism

13 Aug 2014 1873

Chlorella - elimină metalele grele din organism

14 Jul 2014 2743

Spirulina - „superaliment“ pentru organism

19 May 2014 1524