Sănătate Consumul frecvent de bame poate contribui la stabilizarea glicemiei

Bama este o plantă anuală care face parte din aceeaşi familie cu bumbacul, arborele de cacao şi hibiscusul.

Bamele sunt sărace în calorii, dar bogate în vitaminele A şi C, acid folic, tiamină, calciu, zinc, fibre, riboflavină, fibre, carbohidraţi şi proteine. Consumul frecvent de bame poate contribui la stabilizarea glicemiei, micşorând astfel cantitatea de zahăr care este absorbită din tractul intestinal. De asemenea, datorită mucilagiilor din bame, atât nivelul colesterolului, cât şi cel al acidului din bilă se vor reduce, ducând la eliminarea toxinelor prin filtrarea ficatului.

Bamele au efecte laxative, ceea ce favorizează curăţarea şi buna funcţionare a colonului. Fibrele prezente în bame hrănesc bacteriile bune din sistemul digestiv. În plus, bamele au capacitatea de a întări sistemul imunitar, au acţiuni benefice împotriva arterosclerozei şi previn osteoporoza

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.