Sanatate
Sănătate De ce să consumăm guava
01 Mar, 2015 10:26
2016
Rodica MITU
Guava, un fruct originar din America de Sud, are un gust aproape identic cu cel al perelor, bananelor sau căpşunilor. Acest fruct conţine vitaminele A, B şi C, fibre, proteine, carbohidraţi, acid nicotinic, potasiu, fosfor, calciu şi fier. Guava are efecte benefice în tratarea afecţiunilor cardiovasculare şi a celor digestive. De asemenea, creşte imunitatea organismului, reduce colesterolul şi are efect pozitiv asupra constipaţiei.
Acest fruct stimulează sinteza colagenului, reduce riscul apariţiei cancerului şi asigură funcţionarea normală a inimii. Printre alte beneficii pe care le oferă acest fruct se numără tratarea diareei, a dizenteriei, tusei, răcelii, scorbutului şi a tensiunii. Datorită conţinutului în potasiu, guava elimină aciditatea gastrică şi arsurile stomacale. În acelaşi timp, acest fruct tratează şi previne formarea pietrelor la rinichi.
Nu exista articole asemanatoare.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: