Sănătate Fructele uscate, o alegere bună pentru perioada sezonului rece

Fructele uscate reprezintă o alegere bună pentru perioada sezonului rece, printre acestea numărându-se stafidele, caisele, smochinele, piersicile, merele şi curmalele, iar datorită conţinutului ridicat de vitamine şi nutrienţi, sunt recomandate în alimentaţie. Pot fi consumate în salate de fructe, dimineaţa, la micul dejun, sau pot fi savurate alături de un griş cu lapte.
 
Surse de calciu şi fosfor, smochinele uscate acţionează în cazul inflamaţiilor gurii şi gâtului, al laringitei, traheitei şi guturaiului. Smochinele uscate conţin aproape de două ori mai mult calciu decât laptele, contribuie la detoxifierea organismului, fiind utile în curele de slăbit. De asemenea, combat constipaţia şi previn anemia. Fibrele hrănitoare din smochine ţin departe senzaţia de foame.
 
Consumul de curmale uscate îmbunătăţeşte activitatea cardiacă, combate anemia şi insomniile. Totodată, sunt foarte bune în ceea ce priveşte combaterea diverselor probleme digestive. Datorită conţinutului de potasiu, menţin sănătos sistemul nervos. Curmalele uscate conţin şi fluor, care previne apariţia cariilor. Nu sunt recomandate diabeticilor.
 
Caisele uscate conţin cantităţi bogate de potasiu, calciu, fier şi vitamine. Ele regenerează ţesuturile, îmbunătăţesc vederea, sistemul imunitar şi sunt recomandate în anemii, astenii şi convalescenţe. Introduse în dietă, combat insomnia şi oferă un somn liniştitor. Mai mult de atât, au un efect uşor laxativ, fiind de ajutor persoanelor care suferă de constipaţie. Din caisele uscate se poate prepara un ceai - două linguri de fructe tocate mărunt, adăugate într-un pahar cu apă clocotită. Se lasă la infuzat aproximativ două ore şi se bea cald, înainte de masă.
De menţionat este că fructele uscate trebuie consumate cu moderaţie, deoarece conţinutul de zahăr poate duce la creşterea glicemiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.