Sănătate Gemoterapia, tratament natural cu muguri de plante

emoterapia este un tratament în care se utilizează mugurii plantelor pentru a vindeca o varietate de afecţiuni. Mai pot fi folosite în acest tratament şi mlădiţele, scoarţa sau seminţele, toate ţesuturi embrionare ale plantelor. În acestea se regăsesc toate enzimele, fitohormonii, aminoacizii şi substanţele care sunt capabile de a iniţia reacţii la nivel celular, ce au ca rezultat detoxifierea celulelor blocate şi reluarea activităţii lor optime.

Mugurii de nuc au efect antiinflamator, antibacterian, cicatrizant şi pot reduce nivelul colesterolului din organism. Aceştia mai sunt recomandaţi şi în tratarea diferitelor afecţiuni ale pielii, dar şi ale celor intestinale, ale căilor respiratorii sau ale splinei şi pancreasului.
În schimb, mugurii de frasin sunt ideali în curele de tratare a bolilor de ficat şi de rinichi, ce afectează căile biliare şi urinare. O altă plantă foarte des utilizată în gemoterapie este păducelul. Cu multiple efecte benefice pentru sănătate, mlădiţele de păducel pot regla tensiunea arterială şi diminua ritmul cardiac, îmbunătăţind circulaţia cerebrală. În tratarea afecţiunilor specifice vârstei copilăriei, extractul de muguri de brad este cel mai indicat. Acţionează eficient în vederea eliminării durerilor osoase provocate de creştere, dar poate trata şi întârzierile şi tulburările de creştere. De asemenea, mlădiţele de măceş au efect vitaminizant şi antiinflamator în tratamentul administrat copiilor.

Produsele utilizate în gemoterapie se pot găsi în orice farmacie naturistă din ţară, iar pentru a descoperi mai multe despre această metodă de tratament s-a înfiinţat Asociaţia Română de Gemoterapie şi Homeopatie, ce are în derulare diferite programe de iniţiere în această tehnică.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.