Sănătate Indicaţiile terapeutice ale curmalelor

Curmalele, fructele unui palmier originar din Irak, conţin proteine, fibre, zaharuri, antioxidanţi, vitaminele A, B şi K, fier, calciu, potasiu, magneziu, mangan, zinc, cupru, fosfor, seleniu şi fluor. Curmalele au proprietăţi relaxante, antiinfecţioase, nutritive, antianemice şi revitalizante. Ele se numără printre cele mai bune energizante naturale, fiind recomandate persoanelor anemice, celor epuizate, dar şi celor aflate în convalescenţă.

Datorită proprietăţilor sale, curmalele îmbunătăţesc digestia, tratează tulburările intestinale, ajută la menţinerea normală a florei intestinale şi neutralizează hiperaciditatea sucului gastric. Curmalele reglează şi funcţionarea sistemului respirator şi favorizează expectoraţia. Deoarece conţin fluor, ele previn apariţia cariilor dentare. În plus, curmalele ajută la tratarea constipaţiei, îmbunătăţesc vederea, întăresc sistemul imunitar, protejează organismul de cancer, menţin sănătos sistemul nervos şi reduc riscul de atac cerebral.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.