Sănătate Indicaţiile terapeutice ale fisticului

Fisticul, fructul unui arbore de dimensiuni mici, originar din Asia centrală, conţine fibre, proteine, luteină, biotină, vitaminele A, E şi C, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, carbohidraţi, grăsimi nesaturate, antioxidanţi, carotenoizi, acizi graşi Omega-3 şi Omega-9. Fisticul asigură o bună funcţionare a sistemului nervos, combate stresul, previne apariţia bolilor cardiovasculare, îmbunătăţeşte vederea şi reduce riscul de a suferi de degenerescenţă maculară, principala cauză a orbirii.
 
Consumul de fistic contribuie la scăderea nivelului de colesterol, previne blocarea arterelor sangvine, protejează ţesuturile împotriva daunelor radicalilor liberi şi contribuie la prevenirea instalarii diabetului de tip 2, favorizat de obezitate. De asemenea, fisticul ajută organismul să metabolizeze zahărul, prevenind diabetul, este benefic pentru inimă şi previne înfundarea arterelor.
 
Totodată, protejează celulele nervoase, contribuie la regenerarea celulară, încetineşte procesul de îmbătrânire, reglează funcţia de reproducere, precum şi activitatea muşchilor. Fisticul scade nivelul glicemiei prin conţinutul ridicat de carbohidrati, înlătură respiraţia urât mirositoare şi tratează arsurile la stomac.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beneficiile consumului de fistic

22 Jun 2014 2808