Sănătate Măcrişul previne şi tratează anemia

Măcrişul este o plantă perenă care creşte în flora spontană şi poate ajunge până la un metru înălţime. Frunzele, cu un gust acru pronunţat, au o culoare verde închis, iar florile sunt mici şi verzui. Măcrişul creşte prin fâneţe, pajişti, precum şi în zonele de deal şi zona subalpină. În scop terapeutic, se recoltează partea aeriană a plantei, care se foloseşte sub formă crudă sau sub formă de infuzie. Măcrişul conţine o mare cantitate de oxalat de calciu, fibre, fier, iod, sulf, potasiu, fosfor, vitaminele A şi C, acid folic, dar şi alţi fitonutrienţi.
 
Datorită proprietăţilor diuretice, laxative, depurative şi antiscorbutice, această plantă reglează activitatea din tractul gastro-intestinal, este utilizată în hipocalcemie, gută şi reumatism cronic degenerativ. De asemenea, măcrişul accelerează metabolismul, ameliorează bolile de piele şi pe cele respiratorii, previne bolile cardiovasculare, previne şi tratează anemia, îmbunătăţeşte vederea şi reface ficatul. În acelaşi timp, previne formarea pietrelor la rinichi, reduce grăsimile din sânge şi prezintă puternice proprietăţi antialergice. Deoarece este bogat în vitamina C, măcrişul este indicat în tratarea gripei şi a bronşitei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.