Sănătate Măslinele îmbunătăţesc funcţiile ficatului

Măslinele conţin numeroşi nutrienţi, precum vitaminele B, C şi K, dar şi sodiu, calciu, potasiu, cupru, fier, mangan, magneziu, acizi graşi Omega-3, Omega-6 şi Omega-9, acizi graşi mononesaturaţi, clorofilă, luteină şi carotenoidă. Măslinele sunt indicate în tratarea afecţiunilor cardiovasculare, controlează nivelul colesterolului, scad nivelul presiunii arteriale şi micşorează placa arterială. Măslinele, totodată, conţin şi o cantitate importantă de fier, mineral care contribuie la construirea enzimelor.
 
Datorită conţinutului în acid oleic, măslinele protejează împotriva apariţiei ulcerului gastric şi a ulcerului peptic. Consumul regulat de măsline micşorează nivelul trigliceridelor, reduce cheagurile de sânge, stabilizează nivelul presiunii sângelui şi echilibrează metabolismul. Clorina conţinută de măsline îmbunătăţeşte funcţiile ficatului şi ajută la eliminarea metalelor grele. Fiind o sursă bogată de vitamina E, măslinele neutralizează radicalii liberi.
 
Proprietăţile antioxidante şi antiinflamatorii ale măslinelor fac din acestea un aliment protector împotriva cancerului, deoarece stresul oxidativ şi inflamaţia cronică pot fi factori cheie în apariţia bolii şi, de asemenea, pot ameliora simptomele astmului, ale osteoporozei şi pe cele ale artritei reumatoide. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beneficiile sâmburilor de măsline pentru sănătate

03 Jun 2020 3014

Iată cele mai importante beneficii și utilizări ale uleiului de măsline

03 Dec 2016 1493

Sănătate De ce este uleiul de măsline recomandat în alimentaţie

28 Jul 2015 1243