Sănătate Năutul protejează inima şi reglează glicemia

Năutul este o plantă leguminoasă, originară din Asia Mică, fiind cunoscută şi sub denumirea de mazărea berbecilor. Este foarte bogat în vitamina B, substanţe minerale, precum magneziu, potasiu, calciu, fier, molibden şi fosfor. De asemenea, năutul conţine şi proteine, fibre, triptofan, hidraţi de carbon şi grăsimi. Decoctul de năut este eficient în eliminarea paraziţilor de orice fel.
 
Datorită conţinutului în fibre insolubile, năutul este extrem de benefic în ceea ce priveşte combaterea constipaţiei şi în controlul poftei de mâncare, deoarece produce rapid senzaţia de saţietate. Consumul frecvent de năut reduce nivelul colesterolului rău din sânge, prevenind astfel apariţia afecţiunilor cardiovasculare. De asemenea, năutul previne creşterea rapidă a nivelului de zahăr în sânge, fiind recomandat persoanelor care suferă de diabet. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.