Sănătate Proprietăţile terapeutice ale şofranului

Şofranul este o plantă originară din zona Mării Mediterane, din care se extrage cel mai scump condiment din lume. Conţine carotenoizi, ulei volatil, protocrocină, o substanţă de natură glicozidică, ce are proprietatea de a intensifica senzaţiile euforice. Acest condiment are proprietăţi antiinflamatorii, antioxidante, antispasmotice, stomahice, antitusive, analgezice şi anticancerigene. Şofranul are o culoare şi o aromă inconfundabile şi este benefic împotriva bolilor de inimă, a anemiilor şi depresiilor.
 
Şofranul, de asemenea, ajută la îmbunătăţirea vederii şi reprezintă un aliat puternic împotriva degenerescenţei maculare, cea mai întâlnită cauză a orbirii manifestată în special la persoanele trecute de vârsta a doua. Totodată, şofranul poate fi folosit pentru tratarea şi vindecarea rănilor, dar şi pentru stimularea circulaţiei sângelui. Este un remediu eficient şi pentru echimoze, conjunctivite şi dureri dentare. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.