Sanatate
Sănătate Proprietăţile terapeutice ale şofranului
26 Feb, 2015 13:26
994
Rodica MITU
Şofranul este o plantă originară din zona Mării Mediterane, din care se extrage cel mai scump condiment din lume. Conţine carotenoizi, ulei volatil, protocrocină, o substanţă de natură glicozidică, ce are proprietatea de a intensifica senzaţiile euforice. Acest condiment are proprietăţi antiinflamatorii, antioxidante, antispasmotice, stomahice, antitusive, analgezice şi anticancerigene. Şofranul are o culoare şi o aromă inconfundabile şi este benefic împotriva bolilor de inimă, a anemiilor şi depresiilor.
Şofranul, de asemenea, ajută la îmbunătăţirea vederii şi reprezintă un aliat puternic împotriva degenerescenţei maculare, cea mai întâlnită cauză a orbirii manifestată în special la persoanele trecute de vârsta a doua. Totodată, şofranul poate fi folosit pentru tratarea şi vindecarea rănilor, dar şi pentru stimularea circulaţiei sângelui. Este un remediu eficient şi pentru echimoze, conjunctivite şi dureri dentare.
Nu exista articole asemanatoare.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: