Sănătate Pudra de cacao protejează inima

Boabele de cacao conţin grăsimi, proteine, carbohidraţi, vitaminele B, C şi E, fier, calciu, magneziu şi teobromină. Datorită conţinutului de flavonoide, pudra de cacao previne formarea cheagurilor de sânge şi ajută la protejarea organismului împotriva afecţiunilor cardiovasculare prin curăţarea vaselor de sânge. De asemenea, această pudră stimulează producţia de endorfine şi serotonine din creier, hormoni care induc starea de fericire.
 
Pudra de cacao îmbunătăţeşte şi circulaţia sângelui, scade tensiunea arterială, întăreşte arterele şi scade nivelul colesterolului. Tot ea poate reduce riscul de cancer, deoarece protejează celulele împotriva radicalilor liberi, îmbunătăţeşte memoria, combate depresia şi stresul. În plus, pudra de cacao este indicată în detoxifierea ficatului, dar şi pentru îmbunătăţirea tranzitului intestinal. Consumul frecvent de cacao previne îmbătrânirea şi îmbunătăţeşte aspectul pielii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.