Sănătate Uleiul de porumb întăreşte sistemul imunitar

Uleiul de porumb se încadrează în categoria uleiurilor bune de folosit la gătit, datorită punctului de ardere foarte ridicat. Conţine vitaminele B, C, D, E, fier, mangan, cupru, crom, aluminiu, precum şi grăsimi mononesaturate care protejează sistemul cardiovascular. Are un rol important în ceea ce priveşte scăderea colesterolului rău (LDL). De asemenea, acest ulei conţine şi grăsimi polinesaturate, precum acizi grasi Omega-6 şi Omega-3, care facilitează comunicarea între celulele nervoase şi protejează inima.
 
Cu un conţinut ridicat de vitamina E, uleiul de porumb participă în procesele de oxidare şi accelerează metabolismul. Consumul moderat al acestui ulei contribuie la întărirea sistemului imunitar şi muscular, favorizează eliminarea din organism a excesului de colesterină şi încetineşte procesul de îmbătrânirie. Totodată, uleiul de porumb este recomandat în tratarea afecţiunilor părului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.