Sanatate
Sumacul, un condiment bogat în vitamina C
07 Dec, 2014 13:17
2039
Rodica MITU
Sumacul este un arbore decorativ care creşte în sălbăticie în Orientul Mijlociu, dar şi în unele zone din Italia şi Grecia. Fructele se comercializează uscate sau măcinate şi au un gust acrişor. Un condiment puternic, cu o aromă înţepătoare, asemănătoare cu lămâia, sumacul este folosit în salatele de crudităţi, dar şi în preparatele cu carne. Se adaugă în kebab, orez şi humus.
Sumacul, bogat în vitamina C şi antioxidanţi, are proprietăţi antimicrobiene şi antiinflamatorii. Este un remediu natural bun, ţine departe bacteriile şi radicalii liberi, tratează gripele, răcelile şi bronşitele, previne bolile cardiovasculare, artrita, cataracta, reduce febra şi reglează tranzitul intestinal. Datorită proprietăţilor sale antimicrobiene şi hipoglicemice, sumacul previne şi tratează hiperglicemia şi obezitatea.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: