Uleiul de camelină creşte rezistenţa sistemului imunitar

Originară din Europa de Nord şi Asia Centrală, camelina este o plantă benefică pentru sănătate. Din seminţele ei se obţine un ulei vegetal de înaltă calitate, bogat în Omega-3 şi Omega-6, vitaminele A, E, D şi K. O singură linguriţă de ulei de camelină oferă necesarul zilnic de vitamina E. Uleiul de camelină nu oxidează la fel de repede faţă de alte uleiuri şi are proprietăţi antiinflamatorii, curative şi antialergice. Susţine buna funcţionare a sistemului nervos, protejează organismul de atacurile cerebrale şi creşte rezistenţa sistemului imunitar.
 
De asemenea, protejează vasele de sânge de colesterol, creşte flexibilitatea vaselor sanguine, reduce coagularea sângelui şi normalizează tensiunea arterială. Datorită proprietăților curative, acest ulei contribuie la vindecarea bolilor digestive – colită, ulcer gastric, enterocolită. Uleiul de camelină are efecte pozitive şi asupra părului, pe care îl hrăneşte, protejează şi îi oferă strălucire. Totodată, ajută la descurcarea părului dificil. Uleiul de camelină are un gust uşor picant şi poate fi adăugat în salate, ciorbe sau tocăniţe. Acest ulei nu trebuie expus la lumină, se recomandă păstrarea lui într-un loc răcoros.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Care sunt beneficiile uleiului de camelină

26 Mar 2015 1552